Salonikų kino festivalio pagrindinis prizas atiteko rusų juostai

52-ojo tarptautinio kino festivalio Salonikuose, Graikijoje, geriausiu filmu šiemet pripažintas rusų kūrėjų darbas „Portretas sutemose“ (Portret v sumerkach), pasakojantis apie tamsiąją Rusijos visuomenės pusę.

Režisierės Angelinos Nikonovos juosta kuria sudėtingą psichologinį policininką įsimylinčios socialinės darbuotojos portretą. Jos vaidmenį atlieka viena scenarijaus autorių - Olga Dychovičnaja.

Nuo birželio, kai juosta pirmą kartą buvo parodyta Sočio atvirame rusiškų filmų festivalyje, filmas sulaukė teigiamų vertinimų ir užsienyje. Spalio mėnesį jis buvo parodytas Londone, o kitą mėnesį turėtų būti pristatytas Europos filmų festivalyje Prancūzijoje.

Be „Auksinio Aleksando“ prizo ir jį lydinčios 20 tūkst. eurų premijos filmas gavo Graikijos kino kritikų apdovanojimą.

„Sidabrinis Aleksandras“ - specialus komisijos apdovanojimas - atiteko čekų režisieriaus Vaclavo Kadrnkos juostai „Aštuoniasdešimt laiškų“ (Osmdesat Dopisu), kuris yra paremtas tikra 1987 metų istorija, kurią pasakoja 14-metis berniukas, trokštantis su motina vykti į Angliją, kad galėtų gyventi su tėvu.

Trečiasis festivalio prizas - „Bronzinis Aleksandras“ - už originalumą ir inovacijas teko bendram Kolumbijos, Ispanijos, Urugvajaus, Prancūzijos ir Argentinos filmui „Porfyras“ (Porfirio), kurį režisavo Alejandro Landes (Alechandras Landesas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių