Saddamo Husseino duktė nori išleisti jo atsiminimus

Buvusio Irako prezidento Saddamo Husseino dukra Raghad  planuoja išleisti tėvo memuarus, sekmadienį sakė jos advokatas Jordanijoje.

„Raghad ieško tarptautinės leidybos kompanijos, kad išleistų savo tėvo   memuarus, kuriuos jis pats parašė“, - laikraščiui „al Ghad“ sakė Haithamas Herishas.

„Tai realūs ir autentiški memuarai, ir Raghad svarstys visus pasiūlymus, kurie apsaugotų jos šeimos teises“, - sakė advokatas.

Raghad, kuri yra vyriausia iš trijų Saddamo Husseino dukterų, 2003 metais su seserimi Rana ir vaikais pabėgo į Jordaniją.

2009 metais Saddamo Huseino buvęs advokatas Khalilis al Dulaimi išleido knygą, kurią vadino per 2003 metų JAV invaziją nuversto Irako lyderio memuarais. Tie memuarai esą pagrįsti jųdviejų pokalbiais.

480 puslapių knygoje „Saddamas Husseinas ir bandymas pabėgti iš JAV kalėjimo: kas įvyko?“ (Saddam Hussein Out of US Prison: What Happened?) Kh.Dulaimi rašė, kad Saddamas Husseinas planavo padedamas šalininkų, tarp jų - buvusių asmens sargybinių, pabėgti iš amerikiečių administruoto kalėjimo.

JAV pajėgos Saddamą Husseiną sučiupo 2003 metų gruodį, aštuoni mėnesiai po Bagdado žlugimo. Jis buvo rastas besislapstantis duobėje viename ūkyje netoli jo gimtojo Tikrito miesto Šiaurės Irake.

2006 metų gruodį jis buvo pakartas - po teismo proceso dėl nusikaltimų žmoniškumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių