S. Spielbergas gavo septynias „Auksinių gaublių“ nominacijas

Steveno Spielbergo drama apie prezidentą „Linkolnas“ ketvirtadienį gavo daugiausiai „Auksinių gaublių“ nominacijų - septynias. Prasidėjus Holivudo apdovanojimų sezonui ji pasiekė jau antrą per dvi dienas geriausią rezultatą.

Šis kino kūrėjas veteranas puikiai startavo metinėse lenktynėse, kurių kulminacija bus „Oskarų“ įteikimo ceremonija vasario mėnesį. Tarp jo gautų „Auksinių gaublių“ nominacijų yra nominacijos svarbiose geriausios dramos, geriausio režisieriaus ir geriausio aktoriaus kategorijose.

Po penkias „Auksinių gaublių“ nominacijas gavo ir antrąja vieta dalijasi režisieriumi tapusio aktoriaus Beno Afflecko drama apie įkaitų krizę Irane „Argo“ ir brutalus Quentino Tarantino vesternas „Ištrūkęs džango“.

„Vargdieniai“, romantinė komedija „Optimisto istorija“ ir „Oskarą“ pelniusios režisierės Kathryn Bigelow filmas apie Osamos bin Ladeno medžioklę „Zero Dark Thirty“ gavo po keturias Holivudo užsienio spaudos asociacijos (HFPA) teikiamų apdovanojimų nominacijas.

Geriausio aktoriaus kategorijoje varžysis Danielis Day-Lewisas, suvaidinęs Abrahamą Lincolną (Abraomą Linkolną), Denzelis Washingtonas už darbą „Skrydyje“ (Flight), Richardas Gere'as, suvaidinęs „Apgaulingoje aistroje“ (Arbitrage), Johnas Hawkesas už „Intymias pamokas“ (The Sessions) ir Joaquinas Phoenixas už „Mokytoją“ (The Master).

Į geriausios aktorės vardą, kaip ir tikėtasi, pretenduoja Jessica Chastain, atlikusi CŽV agentės vaidmenį filme „Zero Dark Thirty“, tačiau jai iššūkį meta britė Helen Mirren, suvaidinusi juostoje „Hičkokas“ (Hitchcock), prancūzė Marion Cotillard, puikiai pasirodžiusi filme „Rūdys ir kaulas“, Naomi Watts iš dramos apie cunamį Indijos vandenyne „Pragaras rojuje“ (The Impossible) ir Rachel Weisz  iš „The Deep Blue Sea“.

„Auksinių gaublių“ nominacijos buvo paskelbtos Holivude įsibėgėjant metiniam apdovanojimų sezonui, po trečiadienį paskelbtų Kino aktorių gildijos (SAG) nominacijų, kurių daugiausiai gavo „Linkolnas“ ir „Optimisto istorija“.

Po JAV prezidento rinkimų metų S.Spielbergas gali tikėtis didesnės sėkmės su „Linkolnu“, nei sulaukė su pernai išleistu epu „Karo žirgas“ (War Horse), kuris buvo nominuotas šešiems „Oskarams“ ir dviem „Auksiniams gaubliams“, bet negavo nieko.

70-oji „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremonija įvyks Los Andžele sausio 13 dieną, ją ves Tina Fey ir Amy Poehler - saugesnis organizatorių apsirinkimas už britų komiko Ricky Gervaiso humorą pastaruosius kelerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių