R.Žilinskas – prieš homoseksualų eitynes

TV3 pokalbių laidos "Be grimo" diskusija apie toleranciją seksualinėms mažumoms ir gegužę planuojamoms rengti homoseksualų eitynėms laidos dalyvius pakurstė aštriam žodžių karui.

Nusiteikusieji prieš būsimąsias eitynes vienbalsiu tikino, kad tai, ką darai savo lovoje, neturi būti keliama į gatves. Maža to, šitaip gąsdinami maži vaikai, išėję su tėvais tiesiog pasivaikščioti.

Daugeliui netikėtas pasirodė Seimo nario Roko Žilinsko atvirumas, leidžiantis suprasti, kad nepriklausomai nuo seksualinės orientacijos jis nemano, kad homoseksualūs žmonės turėtų eiti į gatves demonstruoti savo orientacijos.

Prieš eitynes pasisakantys laidos svečiai tokį Roko pasisakymą įvertins itin palankiai ir jo poziciją teiks pavyzdžiu, kuriuo neva turėtų remtis ir kiti netradicinės orientacijos žmonės.

Bet Lietuvos gėjų lygos pirmininką Vladimirą Simonko tokia Seimo nario pozicija supykdys. Vyras tikins, jog žinodamas tokią R.Žilinsko poziciją už jį nebalsuotų. Aštrių žodžių Seimo narys sulauks ir iš šiuo metu su Vytauto Didžiojo universitetu besibylinėjančio Arno Zdanevičiaus. Pastarasis įsitikinęs, kad darbo minėtoje aukštojo mokslo įstaigoje neteko dėl neslepiamo savo homoseksualumo. Arnas tvirtins, kad jei R.Žilinskas balotiruodamasis į Seimą būtų viešai pareiškęs esąs gėjus, dabar valdžioje nesėdėtų.

Dainininkas R. Kirilkinas prisipažins, kad jis pastaruoju metu ėmė gailėtis viešo prisipažinimo apie savo orientaciją, kadangi dėl to dabar kenčia jo artimiausias žmogus – močiutė: "Ji dabar guli ligoninėje dėl patirto streso. Neseniai ją parduotuvėje užsipuolęs vyriškis grasino, kad mus visus reikia iššaudyti, suprask, tai užkrečiama."

Karštos diskusijos sūkuryje studiją nuspręs palikti Seimo narys V. Mazuronis, tvirtinęs esąs prieš bet kokių lytinių santykių propagandą. O jau netrukus iš studijos nuspręs išeiti ir pats R.Žilinskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių