„Ryšių kiemelis 837“ atskleidžia vasaros planus

Gerą orą ir kultūrą po atviru dangumi vertinantys kauniečiai jau pasižymėjo kalendoriuose gegužės 10-ąją. Tą vakarą antrąjį savo veiklos sezoną pradės „Ryšių kiemelis 837", įsikūręs prie pat Rotušės esančio muziejaus valdose.

Jau patvirtinta, kad penktadienio vakarą Kauno senamiestyje koncertuos net dvi grupės. Renginio pradžioje kartu su Kauno lindyhop šokėjų būriu Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje sėdėti neleis kolektyvas „The Schwings". Praėjusią vasarą puikų koncertą čia pat surengusi jaunų džiazo profesionalų grupė savo klausytojus perkels į praėjusio amžiaus 4-ąjį dešimtmetį ir improvizuos svingo nuotaikomis.

Pirmojo vasariško vakaro „vinis„ – iš Vilniaus atvyksiantys „Proper Heat“. Nuotaikingo elektroninio disco kūrėjai debiutinį savo albumą išleido Didžiosios Britanijos leidykloje „Nang Records“. Didžėjaus Martin Virgin ir kolegų suburtos grupės su charizmatiškuoju Karoliu Ramoška priešakyje muziką jau įvertino ne tik tautiečiai, bet ir danai, baltarusiai, rusai.

Gegužę kiemelyje taip pat vyks „Silence„ kompanijos pasirodymas, grupių „Keymono“ ir „Happyendless„ koncertas, „Gatvės muzikos dienos“ ir „Muziejų nakties“ renginiai, penktadieninių džiazo koncertų ciklo „Pure Jazz“ startas ir kiti įvykiai, daugelis kurių tęsis iki pat rudens.

Apžvelgiant ateinančios vasaros „Ryšių kiemelyje 837„ planus patogiausia tai daryti savaitės dienomis. Pirmadieniais čia skambės džiazas, antradieniais ir šeštadieniais – kieme, penktadieniais – didžiojoje Ryšių istorijos muziejaus salėje šeimininkaus didžėjai. Į Kauną užsuks sostinės komandos „minimal.lt“, „12 inčų po žeme“, savo vakarus čia rengs „K.U.B. Collective“ bei „Partyzanai".

Trečiadieniais kiemelyje suksis šokėjai – čia pamokas ves lindyhop entuziastai bei kitos šokių mokyklos. Ketvirtadieniais vyks net du gyvų koncertų ciklai, šią savaitės dieną savo renginius kiemelyje organizuos ir dainuojamosios poezijos puoselėtojai „Senamiesčio žiogas". Penktadieniais – taip pat gyva muzika, kurią atliks lietuvių grupės ar džiazo kolektyvai iš užsienio.

Šeštadieniais – butiko „Kovaldas„ organizuojamo blusų turgaus „Bazaras su Kovaldu“, sekmadieniais – ilgųjų šeimos priešpiečių bei „Nykštukų lėlių teatro" spektaklių mažiesiems laikas. Gegužę vyks savaitgalio užimtumo programa visai šeimai „Lietuviško žodžio keliu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių