Rusų rašytojas Akuninas pripažino kelias knygas pasirašęs slapyvardžiu

Rusų rašytojas Borisas Akuninas, kurio istoriniai detektyvai taip pat labai populiarūs Vakaruose, prisipažino kelias knygas išleidęs Anos Borisovos slapyvardžiu.

B.Akuninas, išgarsėjęs romanais apie seklį Erastą Fandoriną, sakė užbaigęs eksperimentą, kuris tęsėsi ketverius metus. Autorius sako norėjęs išbandyti save kitame žanre bei atsikratyti stipriai priaugusios „Boriso Akunino“ kaukės.

„Nuobodus tas rašytojas, kuris niekada netroško būti rašytoja. Tai ir pamėginau įsivaizduoti: ką reiškia būti moterimi ir pažvelgti į pasaulį moters akimis“, - rašo jis savo tinklaraštyje.

„Aš įsivaizdavau, kad tai išsilavinusi moteris, įžengusi į naują laisvės laikotarpį, kai vaikai jau išaugo, protas subrendo ir susiformavo charakteris“, - pasakojo B.Akuninas, kurio tikroji pavardė Grigorijus Čchartišvilis.

„Manykite, kad aš pavydėjau Liudmilai Ulickajai“, - sakė jis, kalbėdamas apie vieną mėgstamiausių rašytojų Rusijoje.

Įvertindamas eksperimentą, rašytojas pripažino, kad Ana Borisova nesusilaukė tokios sėkmės, kaip knygos, pasirašytos B.Akunino slapyvardžiu. Moterišku slapyvardžiu išleistų trijų romanų bendras tiražas siekė 200 tūkst., tuo tarpu romanai apie E.Fandoriną buvo leidžiami milijoniniais tiražais.

B.Akuninas taip pat sakė, kad baigtas eksperimentas ir su kitu slapyvardžiu - Anatolijaus Bruskino. Šia pavarde išleisti keli istoriniai romanai.

„Atėjo laikas išsiskirti“, - kalba rašytojas, kuris prieš kelias savaites tapo vienu ryškiausių balsų užgimstančiame protesto judėjime prieš V.Putino valdžią.

Tinklaraštyje taip pat skelbiamas Anos Borisovos „portretas“, sudarytas sujungus B.Akunino ir jo žmonos Erikos nuotraukas.


Šiame straipsnyje: Akuninasliteratūraslapyvardis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių