Rusų kosmonautas Tarptautinėje kosmoso stotyje ketina užsiimti karatė

 Kosmonautams ir astronautams per bendrą 26-osios ir 27-osios ekspedicijų laiką Tarptautinėje kosmoso stotyje (TKS) reikės atlikti specialius fizinius pratimus, kuriuos paruošė "Roskosmos" specialistai, pranešė Rusijos kosminio laivo "Sojuz TMA-20" ekipažo vadas Dmitrijus Kondratjevas.

"Negalima išsaugoti profesinio kosmonauto ilgaamžiškumo reguliariai nesportuojant", - sakė D.Kondratjevas žurnalistams antradienį prieš startą surengtoje spaudos konferencijoje.

Rusijos kosmonautas papasakojo, kad kosmose rengiasi užsiimti savo mėgstama sporto šaka - karatė. "Karatė daug pratimų, kuriuos galima atlikti nedidelėje erdvėje, taip pat tuomet, kai nėra gravitacijos", - pažymėjo jis.

D.Kondratjevas taip pat pažymėjo, kad jo karatė pratimai netrukdys kosmonautų reguliariems pratimams, kuriuos specialiai jiems parengė "Roskosmos" specialistai.

Apie kosmonautų mitybą D.Kondratjevas kalbėjo: "Jokių klausimų dėl mitybos nei "Roskosmos" kosmonautams, nei JAV kosmoso tyrimų agentūros NASA astronautams nekyla. Maistas mums visiems patinka. Aukšto lygio specialistų ruošiamas maistas tiesiog puikus".

Jau buvo pranešta, kad valstybinė komisija antradienį patvirtino Rusijos kosminio laivo "Sojuz TMA-20" ekipažą, kurį sudaro rusas D.Kondratjevas, amerikietė Catherine Coleman (Ketrin Koulman) ir italas Paolo Nespoli (Paolas Nespolis). Kosminis laivas trečiadienį kils skrydžiui į Tarptautinę kosmoso stotį.

"Sojuz TMA-20" startuoja iš Baikonūro gruodžio 15 dieną 22 val. 09 min. Maskvos (21 val. 09 min. Lietuvos) laiku. Kadangi iki Naujųjų metų krovininiai kosminiai laivai daugiau nebeskris, ekipažas pasiėmė į orbitą artimųjų dovanas. Kosmonautai nežino, ką padovanojo jiems artimieji - tai jie sužinos prieš Naujuosius metus.


Šiame straipsnyje: kosmonautaiKarate

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių