Rusijos gėjus parėmusiai Madonnai – 10 mln. dolerių ieškinys

Keli Rusijos aktyvistai pateikė teismui 10 mln. dolerių vertės ieškinį dėl JAV dainininkės Madonnos išreikšto palaikymo šios šalies gėjams ir lesbietėms per neseniai vykusį koncertą, sakydami, kad buvo įžeisti šios popmuzikos dievaitės pasisakymų, pirmadienį pranešė jų advokatas.

„Penktadienį buvo pateiktas 333 mln. rublių (29,1 mln. litų) ieškinys prieš madam Louise Veronicą Ciccone, vadinančią save Madonna“, - šiems aktyvistams atstovaujantis advokatas Aleksandras Počiujevas sakė naujienų agentūrai AFP.Teisininkas pridūrė, kad šis ieškinys nukreiptas prieš šį mėnesį Sankt Peterburge vykusio Madonnos koncerto organizatorių, taip pat prieš koncertų rūmus, kuriuose buvo surengtas šis šou.

Maskvos apygardos teismo atstovė Sankt Peterburge patvirtino AFP, kad toks ieškinys buvo gautas, pridūrusi, kad teismas iki savaitės pabaigos nuspręs, ar jį priimti.Devyni ieškovai, tarp kurių esama aktyvistų iš Rusijos piliečių profsąjungos, teigia buvę įžeisti Madonnis palaikymo gėjams.

Per savo šou buvusioje Rusijos imperijos sostinėje popmuzikos ikona nusimetė drabužius, likusi su liemenėle, ir pademonstravo ant nugaros užrašytus žodžius „No Fear!“ (Jokios baimės). Ji paragino savo gerbėjus pademonstruoti „meilę ir pritarimą gėjų bendruomenei“.

A.Počiujevas sakė, kad ieškovai kaltina Madonną mindžiojus kryžių per savo teatralizuotą pasirodymą, kuriame nestigo religinių motyvų.Sankt Peterburgo valdžia anksčiau šiais metais priėmė nutarimą, numatantį baudas asmenims, kurie „propaguoja homoseksualumą“ nepilnamečiams, nors santykiai tarp tos pačios lyties asmenų šalyje nebelaikomi nusikaltimu.

Gėjų teisių aktyvistai anksčiau ragino atšaukti savo koncertus Rusijoje, demonstruojant palaikymą jų bendruomenei.Amerikietė dainininkė taip pat supykdė Rusijos pareigūnus, palaikydama tris suimtas merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ nares, pareiškusi per savo koncertą Maskvoje, kad už jas meldžiasi.

Kai teismas praeitą penktadienį skyrė „Pussy Riot“ narėms dvejus metus laisvės atėmimo už „chuliganizmą“ per vasarį pagrindinėje Maskvos katedroje jų surengtą protesto akciją prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, Madonna pareiškė, kad šis nuosprendis yra „neteisingas“.

Savo pranešime ji rašo: „Protestuoju “Pussy Riot„ nuteisimą ir pasiuntimą dvejiems metams į pataisos koloniją už 40 sekundžių trukmės pasirodymą, išreiškiantį jų politines pažiūras.“Net jeigu kai kas nepritaria jų pasirinktai vietai ir išraiškos formai, šis nuosprendis per griežtas ir faktiškai nehumaniškas. Raginu visus, mylinčius laisvę, pasmerkti šią neteisingą bausmę. Kviečiu pasaulio artistus pasisakyti protestuojant prieš šį farsą. Jos jau praleido pakankamai laiko kalėjime. Raginu VISĄ Rusiją išvaduoti „Pussy Riot“.


Šiame straipsnyje: MadonnaGėjailesbietės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių