Rusijoje mirė interneto sensacija tapęs estrados veteranas E.Chilis

Ilgametis Rusijos estrados dainininkas Eduardas Chilis, kurio karjerą pernai netikėtai atgaivino interneto hitu tapusios dainos „Trololo“ vaizdo įrašas, mirė pirmadienį, būdamas 77 metų, pranešė šalies televizija.

Šis daug apdovanojimų pelnęs baritonas karjerą pradėjo 7-ame dešimtmetyje, dainuodamas patriotines dainas, tarp jų "S čego načinajetsa Rodina? (Kur prasideda Tėvynė?), kuri yra viena iš mėgstamiausių dabartinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino dainų.

Tačiau 2010 metais jis E.Chilis pelnė tarptautinę šlovę, kai internete buvo paskelbtas 1978 metais nufilmuotas vaizdo įrašas, kuriam dainininkas, vilkintis rudą dvieilį kostiumą, entuziastingai atlieka dainą be žodžių.

Šis vaizdo įrašas sulaukė milžiniško populiarumo, o portale „YouTube“ jis buvo peržiūrėtas milijonus kartų.

Ši daina taip pat buvo parodijuojama JAV televizijos šou, įskaitant animacinį komišką serialą „Šeimos bičas“ (Family Guy).

E.Chilis, kuriam dėl šio klipo prilipo „Pono Trololo“ pravardė, sakė radijui „Svoboda“, kad apie savo naująją šlovę sužinojo iš 13-mečio anūko, ir teigė, kad toks dėmesys jam malonus.

Dainininkas paskelbė „YouTube“ vaizdo įrašą, kuriame ragino žmones patiems susikurti žodžius jo dainai.

„Ačiū, kad gaunate tokį energijos ir optimizmo užtaisą, klausydamiesi šios nuostabios melodijos“, - jis sakė savo pranešime.

E.Chilis buvo populiarus dainininkas savo šalyje, atlikdamas garsių Sovietų Sąjungos kompozitorių parašytas dainas. 1974 metais jis buvo paskelbtas Rusijos liaudies artistu.

Subyrėjus Sovietų Sąjungai, jam tapo sunku pragyventi iš koncertuose Rusijoje uždirbamų lėšų, todėl E.Chilis išvyko į užsienį, kur rengdavo koncertus emigrantų bendruomenėms ir dažnai dainuodavo Paryžiaus kabarete „Raspoutine“.

Vakariniame Rusijos mieste Smolenske gimęs E.Chilis mirė vienoje Sankt Peterburgo ligoninėje po balandį ištikusio insulto, sakoma televizijos reportažuose.

V.Putinas pasiuntė užuojautą dainininko šeimai, prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė Rusijos naujienų agentūroms.


Šiame straipsnyje: Eduardas ChilisRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių