Ruduo į Klaipėdos rajoną sugrąžins dainuojamosios poezijos festivalį

Tuos, kuriems ruduo asocijuojasi su vis ilgėjančiais vakarais ir vis dažnesniu noru nueiti į  gražų ir šiltą renginį, jaukiai pabendrauti, pasiklausyti geros muzikos, prasmingų žodžių, kviečia ketvirtadienį Klaipėdos rajono centre prasidedantis VI Gargždų dainuojamosios poezijos festivalis „Skambant gitarai“.

Festivalio meno vadovės Šarūnės Petruškevičienės nuomone, svarbu, kad kultūriniai renginiai pasiektų ne vien rajono centrą, bet ir kitus miestelius. Todėl šiais metais trys iš septynių dainuojamosios poezijos festivalio renginių vyks ne Gargžduose, o Doviluose, Agluonėnuose ir Vėžaičiuose. Juolab kad šiemet dalis jų finansuojami iš Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Regioninės kultūros sklaidos programos, kurios tikslas – užtikrinti kultūros prieinamumą periferijoje. „Labai noriu, kad gražios muzikos ir prasmingo žodžio galėtų paklausyti kuo daugiau mūsų rajono gyventojų“, – teigė festivalio organizatorė.

Šiųmetė festivalio programa – įvairi ir spalvinga. Rugsėjo 20-ąją jį pradės Nedos Malūnavičiūtės ir Olego Ditkovskio (nuotraukoje) „Muzikiniai monologai“. Nebanalūs tekstai ir muzika, džiazo elementai ir stipri vidinė energija – visa tai užburia šio dueto pasirodymuose. Programoje skamba naujos ir senos, laiko patikrintos dainos, kurios kiekvieną kartą atliekamos vis kitaip... Koncertas skirtas visiems, išsiilgusiems nuoširdžios, prasiskverbiančios iki širdies gelmių muzikos.

Iki spalio 18-osios vyksiančiame festivalyje dauguma atlikėjų pasirodys pirmą kartą. Tarp jų – Algirdas Svidinskas, Liuba Nazarenko, jaunosios kartos bardai Andrius Zalieska-Zala, Aurimas Driukas, Mindaugas Ancevičius, svečiai iš Klaipėdos apskrities ir užsienio. Žiūrovai vėlgi išgirs dainuojantį Andrių Kulikauską, Giedriaus ir Agnės Arbačiauskų autorinį koncertą.

Tarp tradicinių koncertų įsipins laisvo pobūdžio „Naktinėjimai“ bei „Muzikos ir poezijos skaitiniai”, kuriuose fortepijonu gros iš Gargždų kilęs, dabar Anglijoje gyvenantis ir pianistų konkursuose laurus skinantis Vidas Vaitkevičius, vaidins Gargždų kultūros centro teatro studijos „Kėdės” aktoriai bei Klaipėdos universiteto Menų fakulteto studentai.

Kaip kasmet, kartu su Klaipėdos rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriumi festivalis organizuoja gerumo akciją – rinks aukas sunkomis ligomis sergantiems Klaipėdos rajono  vaikams.  Ankstesnių festivalių metu žiūrovai jau padėjo vėžiu ir diabetu sergantiems mažyliams, prisidėjo prie klausos negalią turinčios mergytės gydymo. „Tiesiog padėdami vieni kitiems, savo rajono gyventojams, mes atliekam svarbiausią savo žmogiškąją pareigą“, – įsitikusi festivalio meno vadovė Š.Petruškevičienė.

Festivalį „Skambant gitarai“ organizuoja Gargždų kultūros centras. Renginio mecenatas – Klaipėdos rajono savivaldybė, rėmėjai – Lietuvos kultūros fondas, viešbutis-kavinė „Lijo“, „Tik Jums“ – gėlės iš viso pasaulio. Didysis informacinis rėmėjas – dienraštis „Klaipėda“.

„Sklambant gitarai 2012" programa

Rugsėjo 20 d. 18 val. Gargždų kultūros centre – VI Gargždų dainuojamosios poezijos festivalio „Skambant gitarai“ atidarymas. Neda ir O.Ditkovskis: „Muzikiniai monologai“.

Bilietai – po 10, 15 Lt.

Rugsėjo 22 d. 20 val. Gargždų viešbutyje-kavinėje „Lijo“ – „Naktinėjimai“ su bardu M.Ancevičiumi. Dalyvaus dainuojamosios poezijos atlikėjai iš Klaipėdos apskrities.

Nemokamai.

Rugsėjo 27 d. 19 val. Agluonėnų etnografinėje sodyboje – A.Svidinsko autorinių dainų vakaras. Dalyvaus bardas A.Svidinskas ir gitaristas Giedrius Paškevičius.

Bilietai – po 5 Lt.

Spalio 2 d. 19 val. Vėžaičių kultūros centre – G. ir A. Arbačiauskų autorinis koncertas.

Bilietai – po 5 Lt.

Spalio 12 d. 18 val. Gargždų kultūros centre – „Muzikos ir poezijos skaitiniai“. Dalyvaus pianistas V.Vaitkevičius (Lietuva, Didžioji Britanija), Gargždų kultūros centro teatro studijos „Kėdės“ aktoriai.

Nemokamai.

Spalio 16 d. 19 val. Dovilų etninės kultūros centre – romansų karalienės L.Nazarenko koncertas.

Bilietai – po 5 Lt.

Spalio 18 d. 18 val. Gargždų kultūros centre – VI Gargždų dainuojamosios poezijos festivalio „Skambant gitarai“ uždarymo koncertas. Pasirodys tarptautinio dainuojamosios muzikos festivalio „Tai Aš“ dalyviai A.Kulikauskas. A.Zalieska-Zala, A.Driukas bei svečiai iš užsienio.

Bilietai – po 10, 15 Lt.

Bilietai parduodami dieną prieš renginį ir renginio dieną. Priimamos išankstinės kolektyvinės paraiškos. Gargždų kultūros centro kasos tel. (8 46) 452631, darbo laikas – 16.30–18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
Buvau. Labai grazus festivalio atidarymo koncertas.

jei

jei portretas
ne Neda, tai viskas butu gerai :(... o dabar nesinori eiti nors, dainuojamoji poezija man labai prie sirdies
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių