R.Tautkus: Kartais aš pats sau pavydžiu

Grupės "Neo" lyderis, televizijos projekte triumfavusio Šampaninio Kauno choro vadovas, kompozitorius Raigardas Tautkus - išprotėjęs darboholikas. Tai pats muzikantas prisipažino LNK laidai "Nuo... iki..."

R.Tautkus skęsta kūrybinių darbų jūroje. Jis nuolat kuria, paromis dirba užsidaręs įrašų studijoje, repetuoja su choru, važinėja į koncertus, kurių suplanuota ne tik visai vasarai, bet ir gruodžiui.

R.Tautkus nežino, ką reiškia ilsėtis savaitgaliais ir tinginiauti per atostogas. Tačiau jis tikina esantis laimingas. Dar daugiau - R.Tautkus kartais pats sau pavydi savo gyvenimo. Nes savo profesijos jis nekeistų į nieką kitą.

"Tikrai nesidairau į šalis, ieškodamas kitos veiklos. Kažkada rinkdamasis gyvenimo būdą pataikiau tiesiai į dešimtuką. Ir nesirengiu savo profesijos keisti net per plaukelį", - "Nuo... Iki..." kalbėjo R.Tautkus.

Nuo pašėlusio gyvenimo ritmo jį sustabdytų nebent sveikata, kuria R.Tautkus akiplėšiškai nesirūpina. "Jaučiu, širdis kalatojasi, tačiau norų, idėjų daug. Nėra laiko sirgti. Tai - darboholizmo ir beribio maksimalizmo požymis. Tačiau visi muzikos srities profesionalai, kurie ir suka mūsų muzikinio pasaulio gaublį, yra darboholikai", - įsitikinęs R.Tautkus.

Per darbus trūksta laiko net vaikams - tiek pustrečių jųdviejų dukrai Sofijai, tiek gyvenimo draugės Žanetos sūnui Jokūbui.

R.Tautkaus teigimu, vaikai auga patys. "Yra labai daug žmonių, kurie padeda rūpintis vaikais. Turime kelias aukles, keletą mokytojų. Net nežinojau, kad Jokūbas lanko šaškių būrelį. Apie tai išgirdau tik jam einant į šaškių čempionatą. Nenuvedėme Jokūbo ir į pirmąją klasę rugsėjo 1-ąją, mat nebuvome Lietuvoje. Manau, kad vaikus auklėjame teisingai. Jie užaugs, mylės save, mylės darbą, gyvenimą. Jokūbas yra mano asistentas: atsiliepia telefonu, kai aš negaliu, nuperka produktų, sutvarko laiškus", - pasakojo R.Tautkaus mylimoji Žaneta.

Ji prisipažino, kad Jokūbas ir Sofija į šį pasaulį atėjo neplanuotai. "Netyčiukai buvo, todėl atėjo į pasaulį ir eina su mumis", - šypsojosi Žaneta, pripažindama, kad jiedu su Raigardu nėra tradicinė pora.

Raigardui jo darboholizmas atrodo norma, nes pats jis užaugo gastrolėse su tėvu, legendinės grupės "Rondo" lyderiu, po Lietuvos kultūros namus ir koncertų sales. Nuo 12-os metų "Neo" lyderis jau lindėdavo tėvo įrašų studijoje ir kurdavo muziką.

"Čia yra mano asmeninis gyvenimas. Kiekvienas žmogus nusistato, kas jam svarbiausia. Kūrybos dėka sutikau brangiausius žmones gyvenime - ir chorą, savo bendrakeleivius, netgi sakyčiau, kareivius.

R.Tautkus neslėpė į Šampaninio Kauno choro pasirodymus investavęs daug moralinių, fizinių ir kūrybinių jėgų. Pinigų - irgi. Tačiau investicijos atsipirko: po pergalės "Chorų karuose" choristai laikinojoje sostinėje buvo sutikti kaip krepšininkai, iškovoję aukso medalius.


Šiame straipsnyje: Kauno choras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių