R.Šerelytė – prestižinės premijos laureatė

Trečią kartą paskelbtus „Bank Austria Literaris“ apdovanojimus, skirtus Rytų ir Pietryčių Europos autorių literatūrai įvertinti, šįmet pelnė lietuvių rašytoja Renata Šerelytė už romaną „Mėlynbarzdžio vaikai“.

Į vokiečių kalbą romaną išvertė austrų vertėjas Cornelius Hellis, išleido „Wieser“ leidykla. Literatūrine premija taip pat apdovanotas vengrų poetas Akosas Fodoras. Specialiąją premiją vertinimo komisija skyrė ukrainiečių rašytojui Borisui Chersonskiui.

Premijos įteikimo ceremonija įvyks Vienoje lapkričio 18 dieną Austrijos radijo ir televizijos „RadioKulturHaus“ salėje. Programoje – literatūriniai skaitymai, saksofonų kvarteto „Mobilis“ ir Michaelio Krenno koncertas.

Renata Šerelytė (g. 1970) – poetė, prozininkė, kritikė, pjesių ir literatūros kūrinių vaikams autorė, parašiusi eilėraščių ir prozos knygų vaikams, istorinių nuotykinių apysakų jaunimui, keturis novelių rinkinius („Balzamuotojas“ apdovanotas G. Petkevičaitės-Bitės premija), romanus „Ledynmečio žvaigždės“ (2000 m. Žemaitės premija), „Vardas tamsoje“ ir „Mėlynbarzdžio vaikai“.

R. Šerelytės novelės verstos į anglų, prancūzų, vokiečių, italų, ispanų, lenkų, švedų, kroatų, čekų kalbas ir publikuotos užsienio antologijose. 2001 m. už noveles rašytoja yra pelniusi Antano Vaičiulaičio premiją.

„Mėlynbarzdžio vaikai“ (2008) – trečiasis autorės romanas, atskleidžiantis žmogaus mentaliteto ir laikmečio paradoksus. Vienos šeimos nariai keliais balsais pasakoja dramatišką savo gyvenimo istoriją.


Šiame straipsnyje: renata šerelytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių