R.Ščiogolevaitė ryšį su vaikais mezga ir per knygas

Dainininkė Rūta Ščiogolevaitė įsitikinusi, kad skaitymas tėvams ir vaikams padeda užmegzti tvirtesnį ryšį.

Tokiomis mintimis ji dalijosi po Vilniaus Antakalnio vaikų ligoninėje įvykusio susitikimo su mažaisiais ligoniukais, kurio metu jiems skaitė ištraukas iš pasakos „Snieguolė ir 7 nykštukai“.

Šiuo renginiu užbaigta liepos ir rugpjūčio mėnesiais vykusi iniciatyva, kai didžiųjų šalies miestų vaikų ligoninėse žinomi šalies žmonės ir kiti savanoriai skaitė ištraukas iš vaikiškų knygų.

„Kai tėvai ar seneliai kartu su mažyliu verčia knygos puslapius ir skaito jam įvairias istorijas, vaikas jaučia jų dėmesį, artumą. Be to, toks užsiėmimas vaiką ramina, pavyzdžiui, vakare leidžia lengviau užmigti. Taip pat labai svarbu, kad knygos teikia pažinimo džiaugsmą – atveria dar neatrastus pasaulius, padeda suprasti aplinką ir moko būti smalsiais visą gyvenimą“, – renginio metu sakė R. Ščiogolevaitė.

Skaitymo iniciatyvą ligoninėse sumaniusios įmonių grupės „Alma littera“ vadovas Gintautas Mažeika pasakojo, kad visi renginiai sulaukė didelio vaikų susidomėjimo. Jie klausinėjo, kokias knygas įžymybės mėgo vaikystėje, ar, būdami suaugę, vis dar skaito, ką reikia skaityti, kad taptum daug pasiekusiu žmogumi ir pan.

„Augu skaitydamas“ tikslas – paskatinti kuo daugiau vaikų pamėgti skaityti, todėl prie jo kviečiamos prisijungti visos įstaigos, organizacijos ar gyventojai.


Šiame straipsnyje: Rūta Ščiogolevaitėknygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

slykstu skaityti

slykstu skaityti portretas
o savo sunui turi laiko knygeliu skaitymui... nelabai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių