R.Paulo miuzikle – staigmenos

Naujajame Klaipėdos muzikinio teatro spektaklyje - Raimondo Paulo miuzikle „Sesuo Kerė“ antradienį ne tik vaidins, bet ir dainuos uostamiesčio Dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė.

Kvietimas dalyvauti miuziklo pastatyme ją suintrigavo, ypač galimybė dainuoti, todėl aktorė sakė tiesiog negalėjusi atsisakyti šio pasiūlymo. Ji spektaklyje - garsi artistė, kurios prisiminimai - siužeto ašis.  Jos Kerė prisimena savo gyvenimą ir kelią į šlovę.

Iki šiol šiame vaidmenyje publika matė ir girdėjo Muzikinio teatro solistes Svetlaną Konstantinovą bei Jadvygą Grikšienę.

Aktorės R.Šaltenytės debiutą ir prieš tris mėnesius rampų šviesą Lietuvos uostamiestyje išvydusį R.Paulo miuziklą „Sesuo Kerė“ galės įvertinti ne tik Klaipėdos, bet ir Vilniaus publika - spektaklis kovo 16 ir 17 dienomis bus parodytas sostinėje, Ūkio banko teatro arenoje.

Vieną pirmųjų, anšlaginį R.Paulo miuziklų „Sesuo Kerė“ iš Latvijos nacionalinio teatro į Klaipėdos sceną perkėlė latvių kūrybinė grupė: novatoriškumu garsėjanti spektaklio režisierė Galina Poliščiuk, dailininkė Lienė Dobraja, scenografas Aigaras Ozolinis ir choreografas Albertas Kivleniekas.

Teodoro Dreizerio to paties pavadinimo romano motyvais sukurtame spektaklyje į jaunos aktorės Kerės gyvenimą žvelgiama iš laiko perspektyvos - jau garsia artiste tapusios Kerės akimis. Jaunosios Kerės vaidmuo jame teko dar vokalą tebestudijuojančiai Anželai Adamovič ir jaunai solistei Juditai Butkytei.

Klaipėdos muzikinio teatro artistas Virgis Pupšys šiame spektaklyje sukūrė Kerės mylimojo Herstvudo vaidmenį. Jį taip pat ruošia Klaipėdos dramos teatro aktorius Darius Meškauskas, miuzikle pasirodysiantis balandį.

Latviško pastatymo versija į Klaipėdos sceną perkelta Europos Sąjungos finansuojamo projekto lėšomis, bendradarbiaujant abiem uostamiesčio teatrams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių