Romoje dėl karščio bangos apgriuvo dalis istorinės sienos

Dalis XIX amžiaus pradžioje pastatytos sienos, nuo kurios atsiveria vaizdas į vieną iš Romos architektūros paminklų - Tautos aikštę, apgriuvo trečiadienį dėl Italiją užplūdusios karščių bangos.

Romos metas Gianni Alemanno aplankė incidento vietą, kur buvo apgadintas devynių metrų ilgio sienos ruožas prie vingiuojančio kelio, nuo kurio atsiveria panoraminiai vaizdai į Amžinąjį miestą ir kuris jungia Tautos aikštę su Borgezių vilos parku kalvos viršūnėje.Kelias buvo uždarytas, o G.Alemanno pažadėjo, kad siena bus suremontuota „artimiausiomis dienomis“, tačiau šie darbai gali kainuoti apie 300 tūkst. eurų (1,04 mln. litų).

„Tai tiesioginės ekstremalaus klimato pasekmės, - Romos kultūros vertybių administratorius Umberto Broccoli sakė žurnalistams. - Iš pradžių snigo, paskui žiema buvo labai lietinga, o dabar - labai sausa vasara.“Ši siena buvo pastatyta kaip dalis didžiulio projekto, kurio autorius - Italijos neoklasikinio stiliaus architektas Giuseppe Valadieris, sukūrusio vaizdingą promenadą Romos centre. Šiam kompleksui taip pat priklauso garsioji Pinčo terasa Borgezių vilos parke.


Šiame straipsnyje: Karščiai RomojeRoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių