R.Lichtensteino paveikslas parduotas už rekordinę 42,6 mln. dolerių sumą

Iškilaus popmeno atstovo Roy Lichtensteino paveikslas "Ohhh... Alright..." trečiadienį buvo parduotas Niujorke vykusiame "Christie's" aukcione už rekordinę sumą - 42,6 mln. dolerių (106,7 mln. litų).

1964 metais aliejiniais ir akriliniais dažais nutapyta drobė nustatė naują kartelę paklausiems šio menininko kūriniams. Anksčiau didžiausios kainos rekordas priklausė kitam R.Lichtensteino paveikslui, kuris 2005 metais buvo parduotas 16,2 mln. dolerių.

Komikso stiliumi nutapytas telefono ragelį laikančios merginos portretas su užrašu "Ooo... Gerai" kalbos debesėlyje buvo parduotas anoniminiam pirkėjui, kuris didžiausią kainą pasiūlė telefonu, nurodė "Christie's".

Šis sandoris sulaukė didžiausio dėmesio per šiuolaikinio meno kūrinių aukcioną, kurį "Christie's" surengė kitą dieną po to, kai šių aukcionų namų konkurentai "Sotheby's" pardavė kito popmeno grando Andy Warholo paveikslą "Didelė Coca-Cola" už 35,3 mln. dolerių (88,4 mln. litų).

Kita vertus, nekantriai lauktas "Christie's" organizuotas kito A.Warholo kūrinio "Didelė "Campbell" (daržovių) sriubos skardinė su atidarytuvu" aukcionas lūkesčių nepateisino. Tikėtasi, kad šis paveikslas bus parduotas už 30-50 mln., tačiau jis buvo nupirktas tik už 23,8 mln. dolerių (59,6 mln. litų).

"Christie's" atstovai pastebėjo, kad šią savaitę buvo parduota daug A.Warholo darbų, kuriems pirkėjai išleido dideles sumas. Pirmadienį aukcionų namai "Phillips de Pury" pardavė šio menininko kūrinį su daug kartų pakartotu Holivudo aktorės Elizabeth Taylor atvaizdu už stulbinamą sumą - 63,4 mln. dolerių.

Trečiadienį taip pat daug dėmesio sulaukė menininko Jeffo Koonso skulptūra "Gėlė iš balionų (mėlyna)", kuri buvo pristatyta prie "Christie's" padalinio Jungtinėse Valstijose būstinės, įsikūrusios Rockefellerio centre Niujorke. Šis kūrinys buvo parduotas už 16,88 mln. dolerių (42,3 mln. litų).

Šiame aukcione už rekordines sumas taip pat buvo parduoti šiuolaikinių menininkų Alexandero Calderio, Felixo Gonzalezo-Torreso ir Marko Tansey kūriniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių