R.Karpis perdainuos Johno Lenono dainas

Charizmatiškasis operos solistas Rafailas Karpis šį šeštadienį, lapkričio 13 d., klube „Tamsta“ atliks vieno žymiausių pasaulio dainininkų, „The Beatles“ nario Johno Lenono dainas.

Dainininkas neslepia esąs didžiulis garsiosios Liverpulio ketveriukės gerbėjas, todėl labai apsidžiaugė sulaukęs pasiūlymo surengti koncertą J. Lenono atminimui. „Šis koncertas nerengiamas šiaip sau, mat šie metai ypatingi. Spalio 9-ąją Johnui būtų sukakę 70 metų. Kita data liūdna – gruodžio 8 d. sukaks lygiai 30 metų, kai pasaulis jo neteko“, – savo pasirodymą pristato dainininkas.

R.Karpis koncerte ketina atlikti daugybę dainų iš J.Lenono solinių albumų, kurie buvo išleisti iširus „The Beatles“. Tarp jų – ir garsioji baladė „Imagine“, kurią puikiai žino visas pasaulis. „Tai ne tik populiarus, bet ir puikus kūrinys. Būtų nusikaltimas jo neatlikti“, – šypteli atlikėjas.

Rafailas prisipažįsta „The Beatles“ kūryba pradėjęs domėtis dar ankstyvoje vaikystėje. „Artima vaikystės draugė, su kuria kartu vaikščiojome į darželį, vėliau į mokyklą bei iki šiol esame artimi draugai, išgirdusi per radiją bitlus vis kažką pasakojo apie „žymų akiniuotį“. Dar šiek tiek apie „The Beatles“ papasako jos močiutė. Pradėjau domėtis.  Besimokant mokykloje, pradinėse klasėse, klasės draugas man pardavė savo vyresniojo brolio „The Beatles“ plokšteles, nuotraukas“, – prisimena žinomas dainininkas.

Ir nors vėliau atlikėjas studijuodamas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pasinėrė į klasikinės bei akademinės muzikos pasaulį, „The Beatles“ ir J.Lenono kūryba jam išliko tokia pat artima: „ Studijuojant ir vėliau teko klausytis daug sudėtingesnės, įdomesnės ir gal netgi prasmingesnės muzikos. Vis dėlto bitlai ir J.Lenonas su savo meilės, gėrio filosofija man yra iki šiol labai artimi. Žodžiai „All you need is Love“ (liet. – „Viskas, ko tau reikia – tai meilė“) iki pat mirties buvo J.Lenono kūrybos ašis. Manau, jog jie yra aktualūs ir šiandien, nes tik mylėdami bei gerbdami vienas kitą, žmonės gali dvasiškai tobulėti.“


Šiame straipsnyje: Rafailas Karpis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių