Rinktinių dainų vinilo plokštelę J.Šeduikytė pristatys ir klaipėdiečiams

Jurga atveria albumo „Instrukcija“ duris. Lapkričio 20 dieną, 19 val., specialiu koncertu Klaipėdos koncertų salėje bus pristatyta Jurgos dainų vinilo plokštelė.

Ribotu 500 vienetų tiražu išleidžiama plokštelė vadinsis „Prie žalio vandens“ ir bus sudaryta iš Jurgos albumų „Aukso pieva“ ir „Instrukcija“ rinktinių dainų. Šių albumų vardais bus pavadintos ir plokštelės pusės Nors atlikėja Jurga Šeduikytė prisipažįsta neturinti nė vienos vinilo plokštelės savo kolekcijoje, ją pradės kaupti nuo savosios.

Plokštelės pristatymo koncerte, Jurga su savo grupe muzikos gerbėjams paruošė gyvo garso pasirodymą, kuriame  nuskambės visos vinilo plokštelėje įrašytos dainos bei senai koncertuose skambėję kūriniai. Plokštelė „Prie žalio vandens“ buvo spaudžiama Čekijoje. Albumo viršelyje, kurį sugalvojo pati Jurga, bus galima išvysti, kas slypi už durų, esančių albumo „Instrukcija“ viršelyje.

„Tai bus labai specialus leidinys melomanams ir Jurgos gerbėjams“, – sakė albumą išleidžiančios kompanijos M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius.

Anot Jurgos, plokštelė yra leidžiama dėl dviejų dalykų: visų pirma, tai yra dovana melomanams ir klasikinės muzikos gurmanams bei dėl garso kokybės.

"Ne visi mūsų gerbėjai turi patefonus, tačiau jie nori turėti plokštelę. Taip pat svarbi garso kokybė. Aš pati esu už klasikines plokšteles ir jaučiu skirtumą", - tvirtino J.Šeduikytė, iš pradžių dvejojusi dėl leidėjų pasiūlymų išleisti vinilo plokštelę, mat nesinorėjo leisti daikto, kuris, nežinia ar sulauks pasisekimo ir atsipirks.

Atlikus apklausą tarp Jurgos gerbėjų, atlikėja nusprendė, kad plokštelė turi būti leidžiama.

Atlikėja įsitikinusi, kad kompaktiniai diskai yra skirti masėms, o plokštelė - vienetinis dalykas.Nors plokštelė "Prie žalio vandens" gimimas jau įvyko, pati Jurga prisipažino dar neįsigijusi patefono, kuriuo galėtų klausytis savo išleistos plokštelės.

"Labai planuoju kuo greičiau nusipirkti patefoną, kuris galėtų praskaidrinti dieną. Tai yra šiltas daiktas", - nekantraudama įsigyti patefoną kalbėjo atlikėja.

Pasak jos, patefono skleidžiamos muzikos reikėtų klausytis individualiai, patiriant asmeninį santykį su muzika. Albumų “Aukso pieva” ir “Instrukcija” žinomų ir mėgiamų dainų bus galima išgirsti naujojoje Jurgos vinilo plokštelėje „Prie žalio vandens“ bei rinktinio albumo premjeros koncerte Klaipėdoje metu.


Šiame straipsnyje: Jurga Šeduikytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių