Rinksime Klaipėdos metų knygą

Uostamiestyje šiemet išleistų knygų paroda šiandien startuoja gražiausios ir populiariausios Klaipėdos metų knygos konkursas.

 Jo iniciatorės ir rengėjos Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje 16 val. bus atidaryta paroda, kurioje puikuosis šiais metais uostamiestyje pasirodę leidiniai. Kartu bus paskelbta konkurso „Klaipėdos knyga - 2009“ pradžia.

Jame varžysis 10 knygų leidėjų: Klaipėdos universiteto, „Libra Memelensis“, „Eglės“, „Vėjasparnio“ ir „Pėdsakų“ leidyklos, leidybos grupė „Druka“, laikraštis „Vakarų ekspresas“, Lietuvos jūrų muziejus, uostamiesčio Dailės parodų rūmai ir Kultūrų komunikacijų centras. Jie visuomenės ir ekspertų vertinimui siūlo 19 leidinių. Sauliaus Jokužio leidykla-spaustuvė, prisidėjusi prie daugelio konkursinių knygų pasirodymo, šiemet dėl titulų nerungtyniaus, bet prie parodos prisijungs, pristatydama savo naujienas.

Konkursas vyks iki 2010-ųjų sausio 26-osios. Su knygomis pretendentėmis galima susipažinti bibliotekos tinklapyje www.biblioteka.lt ir šešiuose didžiuosiuose bibliotekos padaliniuose. Už labiausiai patikusią knygą visi kviečiami balsuoti bibliotekoje, telefonu (8 4) 631 4730, elektroniniu paštu info@biblioteka.lt arba siunčiant laišką Lietuvos paštu. Gražiausią leidinį išrinks knygos meno ekspertų komisija. Nugalėtojai bus apdovanoti tradiciniais konkurso prizais - bronzinėmis skulptūrėlėmis.

Bendrovės „Mūsų laikas“ ir dienraščio „Klaipėda“ remiamas populiariausios ir gražiausios Klaipėdos knygos konkursas vyks jau ketvirtąkart.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių