Rembrandto graviūra pasimetė Norvegijos pašto sistemoje

Norvegijos meno galerija pripažino praradusi Rembrandto graviūrą, kurios vertė – iki 50 tūkst. kronų (apie 23 tūkst. Lt). Graviūra buvo siunčiama paštu, siekiant sutaupyti pinigus, kuriuos būtų atsiėjęs kurjeris ir draudimas, rašo bbc.co.uk.

„Soli Brug Gallery“ iš Greaakerio, esančio 80 km į pietus nuo Oslo, įsigijo olandų meistro graviūrą „Lieven Willemsz, van Coppenol, Writing-Master“ iš vieno britų prekeivio.

Graviūra, padaryta maždaug 1658 metais, dabar yra pasimetusi Norvegijos pašto sistemoje.

Galerijos vadovas Ole Derje sako, kad jie naudojasi įprastu paštu, kadangi kurjeriai ir draudimas yra pakankamai brangūs.

O. Derje pasakoja, kad gavo pranešimą apie gautą siuntinį, bet kai nuvyko jo pasiimti, pašto darbuotojai niekur negalėjo paketo surasti.   

„Graviūra verta nuo 40 tūkst. iki 50 tūkst. kronų“, – sakė galerijos vadovas pridurdamas, kad paštas siūlo tik 500–1000 kronų kompensaciją.

„Soli Brug Gallery“ eksponuoja Rembrandto, Goya`os, Muncho ir Dali darbus.

„Apgailestaujame, kad taip nutiko, – sakė Norvegijos pašto atstovas spaudai. – Mes patarėme jam [galerijos vadovui] naudoti tinkamesnius siuntimo būdus, kai siunčiami tokie vertingi dalykai kaip šis, kartu juos apdraudžiant“.  


Šiame straipsnyje: Rembrandtasgraviūrapaštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pipa

pipa portretas
čia nacionalis bruožas - praganyti ir užmiršti....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių