„Red Hot Chili Peppers“ vokalistui įteiktas jo genealoginis medis

Kaune liepos 28 dienos vakarą koncertavusios pasaulinio garso amerikiečių roko grupės „Red Hot Chili Peppers“ vokalistui Anthony Kiedžiui įteiktas genealoginis medis, liudijantis lietuviškas dainininko šaknis.

Užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio ir Lietuvos diplomatų iniciatyva sudarytoje XVIII a. pabaigą siekiančioje A.Kiedžio genealogijos schemoje pateikiamas giminystės ryšys su jo Tauragės apskrityje gyvenusiais proseneliais.

Grupės lyderis apgailestavo, kad šį kartą taip trumpai gali viešėti Lietuvoje.

„Lietuva yra tas kraštas, iš kurio kilo jūsų proseneliai Antanas Kiedis ir Julija Kiedienė. Mano šalies vardu leiskite pasakyti, kad labai žavimės jūsų muzikiniu talentu ir drįstame džiaugtis, kad bent dalis jo yra lietuviškos kilmės“, - sako A.Ažubalis kartu su dovana dainininkui įteiktame laiške.

Ministras pabrėžė, kad dainavimas visada turėjo didelę reikšmę lietuviškam tapatumui, išlaikantis ryšį net su pagoniškais laikais ir suteikiantis įkvėpimo naujoms kartoms.

„Esu tikras, kad artimesnis žvilgsnis į begalinius lietuviškos kultūros klodus leistų kilti naujoms idėjoms kuriant dainas tokiai nuostabiai roko grupei kaip „Red Hot Chili Peppers“, - rašo A.Ažubalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių