Rašytojų sąjungos premija – A. Šlepikui

„Ta premija man buvo netikėta, ir labai džiugu, kad ją gavau“, – sakė rašytojas Alvydas Šlepikas, kuriam vakar, per  Trijų karalių šventę, buvo įteikta Rašytojų sąjungos premija už romaną „Mano vardas – Marytė“.

A.Šlepikas pasidžiaugė, kad tai – kolegų premija, ir visi kolegos, kurie ją gavo anksčiau –  Sigitas Geda, Jonas Strielkūnas, Sigitas Parulskis, Andrius Jakučiūnas - labai svarbūs lietuvių literatūros žmonės.

Pernai išleistas romanas „Mano vardas – Marytė“ – apie vadinamuosius vilko vaikus. Knygos veiksmas vyksta Rytų Prūsijoje - dabartinėje Kaliningrado srityje. Pasibaigus Antrajam pasauliniam karui, našlaičiai vokietukai, suaugusieji, kad galėtų išgyventi, iš to krašto traukia į Lietuvą ieškoti maisto ir pastogės. Vieni juos priglaudžia, kiti nori atstumti.

„Vokietijoje ta tema – savotiškas tabu, ten ji nelabai žinoma.  Su Evaldu Ignatavičiumi, buvusiu Lietuvos ambasadoriumi Vokietijoje, pirmiausia parašėme filmo scenarijų. Bet filmui neatsirado pinigų. Vėliau, remdamasis tuo scenarijumi, parašiau šią knygą“, - sakė autorius.

Į Rašytojų sąjungą sugužėjo didžiulis būrys rašytojo plunksnos gerbėjų ir bičiulių. Apie romaną kalbėjo literatūrologai dr. Elena Baliutytė ir dr. Rimantas Kmita. Aktorius Ridas Jasilionis perskaitė jo ištrauką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių