Rastas Mikelandželo „Pietos“ maketas

JAV meno istorikas tvirtina suradęs vieno iš žymiausių Mikelandželo darbų – Vatikano šv. Petro bazilikoje esančios „Pietos“ – originalų maketą.

Apie 30 cm terakotinė skulptūra, pagaminta XV a. pabaigoje, buvo rasta senoje dėžėje antikvarinėje italų kolekcionieriaus parduotuvėje, praneša telegraph.co.uk.

Po išsamios analizės, Roy`us Dolineris mano, kad tai Mikelandželo skulptūrinės kompozicijos „Pieta“, kurioje vaizduojama Mergelė Marija, ant kelių laikanti mirusį Kristų, maketas.

R. Dolineris spaudai apie radinį plačiau papasakos ketvirtadienį Romoje vyksiančioje konferencijoje, kada maketas bus pirmą kartą gražintas į Italijos sostinę.

Atnaujinti mažytę skulptūrą, kurią dengė dažų sluoksniai, užtruko trejus metus. Anksčiau buvo manoma, kad tai Andrea Bregno darbas, tačiau R. Dolineris įsitikinęs, kad tiek sutapimų būti negali. Jo nuomone, tai iki šiol dingusiu laikytas „Pietos“ maketas, kurį Mikelandželas sukūrė, norėdamas įtikinti turtinguosius kardinolus, kad leistų jam kurti skulptūrą, kuri buvo baigta 1499 m.

56-erių R. Dolineris yra knygos „Siksto paslaptys. Mikelandželo šedevrų koduose“ autorius. Jis teigia, kad Mikelandželas paliko mistiniais žydų simboliais užkoduotą žinutę freskose Siksto koplyčioje. R. Dolineris taip pat mano, kad čia užkoduoti ir įžeidinėjimai popiežiui.


Šiame straipsnyje: Pieta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių