„Rasabasa“ sukūrė vaizdo klipą vienai švelniausių savo dainų

Metų alternatyvios muzikos grupės apdovanojimą M.A.M.A. ceremonijoje laimėjusi grupė „Rasabasa“ naujausiam savo radijo singlui „She“ sukūrė vaizdo klipą, kurį pristato internete ir pateikia televizijos kanalams.

Tai – pirmasis šios grupės vaizdo klipas, neskaičiuojant televizijos stotyse jau rodomų koncertinių „Rasabasa“ įrašų „Ošia“ ir „Colours“.

Pasak „She“ vaizdo klipą sukūrusios režisierės ir animatorės Vitos Lažinskaitės, buvo siekiama ne tiek iliustruoti dainą, kiek sukurti jai papildomą dimensiją.

„Rasa užsiminė, kad tai yra vienas švelniausių grupės kūrinių, tad sukūriau trumpo siužeto pulsuojantį pasaulį, kuriame apsigyveno sustingusios būtybės ir augalai, o juo keliaujantis personažas ieško gyvybės ir meilės“, – sakė Vita Lažinskaitė. Jos teigimu, kūrinio spalvos, kontrastai, stilistika tuo pačiu turėjo išlikti vientisi su visa kita grupės „Rasabasa“ vaizdine medžiaga.

Daina „She“ yra išleista praėjusiais metais pasirodžiusioje „Rasabasa“ kompaktinėje plokštelėje EP „1.“, kurią puikiai sutiko muzikos kritikai, pavadinę grupės kūrybą intelektualiausia popmuzika Lietuvoje.

Norintiems šią kompaktinę plokštelę turėti savo kolekcijoje nebereikės laukti grupės koncertų pavasarį, tai jau galima padaryti „Ragainės“ ir Rūdnininkų knygyno parduotuvėse Vilniaus senamiestyje.

Kovo mėnesį į Lietuvą atkeliavus norvegų muzikantams, grupė pradės savo naujojo EP įrašus, kuriuos pristatys keliais numatomais koncertais balandį. Tuo tarpu vasarą „Rasabasa“ numato aktyviai koncertuoti Lietuvoje ir už jos ribų, daugiausia dėmesio sutelkdama į pasirodymus muzikos festivaliuose.


Šiame straipsnyje: RasabasaRasa Bubulytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių