„Rasabasa“ iš Norvegijos keliasi į Lietuvą

Dainininkės Rasos Bubulytės ir keturių norvegų grupė „Rasabasa“ iš Norvegijos keliasi gyventi ir kurti į Lietuvą.

Mažiausiai metus Lietuvoje planuojanti praleisti grupė šį šeštadienį Vilniuje surengs nemokamą koncertą.

„Norvegijos dienų Lietuvoje 2010“ programoje numatytas „Rasabasa“ pasirodymas sutapo su grupės persikėlimu iš Norvegijos į Lietuvą.

„Rasabasa“ vokalistė R.Bubulytė ir gitaristas Snorre Bergerudas jau prieš kelias savaites atvyko į Vilnių, kur laukia likusių trijų grupės narių – Sindre Skeie, Bjorno Toro Holmehslandeho ir Nilso Bogeno.

Šiomis dienomis „Rasabasa“ ruošiasi šeštadienį sostinės klube „Tamsta“ įvyksiančiam pasirodymui.

Koncerto žiūrovai galės išgirsti pačius geriausius praėjusią vasarą pasirodžiusio „Rasabasa“ albumo kūrinius – „You Give Me”, „Lyliū lėliū”, „Train”.

„Per skambu sakyti, jog tai – „Rasabasa“ sugrįžtuvių pasirodymas, mat ne visi grupės nariai dar įsikūrė Lietuvoje, tačiau man tai tikrai bus savotiškas sugrįžimo koncertas. Po ketverių metų gyvenimo užsienyje grįžau gyventi ir dirbti į tėvynę“, – sako R.Bubulytė.

„Rasabasa“ vokalistė atskleidė ir grupės narių ateities planus.

„Aš ir Snorre jau įsikūrėme Vilniuje, o vaikinai į Lietuvą turėtų atvykti sausį. Norime kitus metus pašvęsti muzikos kūrybai, todėl, palikę savo pašalinius darbus, su visa grupe nusprendėme kraustytis į Lietuvą. Iki kitos vasaros planuotume išleisti naują albumą, o Liverpulio universitete Lietuvos muzikos industriją tyrinėjęs ir magistro laipsnį apgynęs Snorre nori imtis kelių lietuviškų grupių prodiusavimo“, – sako R. Bubulytė.

„Rasabasa“ koncertą Vilniaus gyventojams ir miesto svečiams dovanoja „Norvegijos dienos Lietuvoje 2010“ organizatoriai – Norvegijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

„Išskirtinis „Rasabasa“ projektas, reprezentuojantis Norvegijos ir Lietuvos kultūrinį bendradarbiavimą, yra skirtas kokybiškos populiariosios muzikos mylėtojams abiejose šalyse. Sėkminga „Rasabasa“ veikla byloja apie aukštą mūsų jaunimo kultūrinio bendradarbiavimo potencialą“, – teigia Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Steinaras Gilas.    

Šeštadienio vakarą klube „Tamsta“ įvyksiantis „Rasabasa“ koncertas yra vienas iš „Norvegijos dienos Lietuvoje 2010“ renginių. Norvegijos Karalystės ambasados Lietuvoje organizuojamais renginiais norima Lietuvos gyventojus supažindinti su norvegų kultūra, Norvegijos skiriama finansine parama įvairioms iniciatyvoms Lietuvoje įgyvendinti bei Norvegijos verslininkų indėliu į Lietuvos ekonomikos stiprinimą.


Šiame straipsnyje: RasabasaRasa Bubulytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių