„Radiohead“ padėjo sukurti muziką trileriui „Stounas“

Anglų roko grupė „Radiohead“ padėjo įrašyti garso takelį įtempto siužeto trileriui „Stounas“.

Garsią britų grupę prisidėti prie kūrybinės filmo komandos pakvietė jų draugas - „Stouno“ aktorius Edwardas Nortonas. Juostos garso takelio kompozitorius – Johnas O‘Brienas, tačiau muzikinę filmo nuotaiką sukurti jam padėjo būtent „Radiohead“.

„Vaikinai iš „Radiohead“ yra mano draugai. Kai viešėjau Londone, kur su „Stouno“ režisieriumi Johnu Curranu tobulinome scenarijų, susitikome su grupės nariais - Jonny Greenwoodu ir Thomu Yorku. Jie yra sukūrę puikų garso takelį juostai „Bus kraujo“ („There Will Be Blood“), - pasakojo aktorius, - Ta muzika filmui suteikė ypatingą atmosferą, todėl pradėjau klausinėti, kaip jiems pavyko sukurti tokius dieviškus garsus“.

Aktoriaus ir muzikantų diskusijos apie muziką, netikėtai peraugo į realius planus dėl garso takelio „Stounui“. „J. Greenwoodas su T. Yorku mėgsta muzikinius eksperimentus, tad mums pradėjus kalbėtis apie muziką filmui, jie mums atvėrė įspūdingus savo archyvų lobius – vieną po kito pradėjo traukti nepakartojamus įrašus. Mes tiesiog apsalę klausėmės jų tol, kol J. Curranas pakvietė prie mūsų prisidėti ir filmo kompozitorių J. O‘Brieną, kad šis pat pažiūrėtų, ką iš to galima padaryti“, - pasakojo E. Nortonas.

Koks rezultatas gavosi, „Radiohead“ gerbėjai ir kino teatrų žiūrovai išgirs ir pamatys jau šį savaitgalį – pasaulinė „Stouno“ premjera įvyks spalio 8-ąją.  Filme E. Nortonas vaidina kartu su Robertu De Niro ir Milla Jovovich.


Šiame straipsnyje: RadioheadStounas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių