Radijo laida veda į Žalgirio mūšio lauką

Aktoriaus Sigučio Jačėno balsą vis dažniau galima išgirsti per radiją. Ir ne tik klausantis H.Ch.Anderseno pasakų. Taip pat ir naujame radijo laidų cikle, dedikuotame Žalgirio metams.

Šiemet liepos 15-ąją sukaks 600 metų nuo Lietuvos ir Lenkijos pergalės Žalgirio mūšyje. Pažymint istorinės pergalės reikšmę, 2010-ieji Lietuvoje paskelbti Žalgirio metais.

Jubiliejinių metų kiekvieno mėnesio 15 ir 16 dienomis radijo stoties „Extra FM“ eteryje (dažniai: Vilniuje 100.5, Kaune 97.1, Klaipėdoje 100.2, Šiauliuose 98.5, Panevėžyje 93.2 MHz ir internetu) transliuojamas S.Jačėno VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“ specialus laidų ciklas „Žalgirio kodas: pergalei 600 - mūšio kronika“.

„Žalgirio kodas“ - tai įspūdingi, panoraminių kovų filmų garso takeliams prilygstantys audiometraščiai, tikroviškai ir įtaigiai primenantys lemtingo visai Europai mūšio priešistorę, eigą, Vytauto ir Jogailos pulkus, priešų galybę, mūšio baigtį...

„Žalgirio kodo“ laidos rengiamos pagal Vydo Asto sakmę „Žalgiris“. Joje rašoma: „Tokio mūšio pasaulis dar nebuvo regėjęs! Kryžiuočių atsigabentos grandinės ir pančiai belaisviams rišti teko jiems patiems. Daugybė jų vėliavų buvo sumesta Vytautui ir Jogailai po kojomis. Kaip nugalabytas devyngalvis slibinas susmuko visiems laikams kryžiuočių galybė. Po Žalgirio mūšio jau nedrįso nė joks kryžiuotis trempti mūsų krašto. Daug, vai daug jaunų Lietuvos bernelių priglaudė tada juoda žemelė. Bet minės per amžius didvyrius!”

Artimiausia laida - gegužės 15 ir 16 dienomis 10.45, 14.45 ir 18.45 val. Nepamirškite įsijungti radijo ir nustatyti reikiamą dažnį.

Šį VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“ ir radijo stoties „Extra FM“ projektą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių