R. Shankaras po mirties bus apdovanotas „Grammy“

Indijos sitarininkas Ravi Shankaras po mirties bus pagerbtas „Grammy“ už viso gyvenimo pasiekimus, trečiadienį pranešė šių garbingiausių muzikos apdovanojimų organizatoriai. R.Shankaras, kuris jau buvo apdovanotas trimis „Grammy“ ir kuris antradienį mirė Kalifornijoje, yra tarp septynių artistų, apdovanojamų už viso gyvenimo pasiekimus. Tarp šių laureatų taip pat yra Carole King ir „The Temptations“.

„Jis buvo atrinktas prieš mirtį, jam praėjusią savaitę buvo pranešta, kad jis gauna apdovanojimą“, - sakė „Grammy“ atstovė Stephanie Schell, paklausta, ar R.Shankaras į sąrašą buvo įtrauktas po mirties.

R.Shankaras mirė antradienį, būdamas 92 metų amžiaus, neatsigavęs po praėjusią savaitę atliktos operacijos ligoninėje „La Jolla“ netoli San Diego. Prie jo mirties patalo buvo šeima.

55-oji „Grammy“ įteikimo ceremonija įvyks Los Andžele 2013 metų vasario 10 dieną.

Nominantai buvo paskelbti tik praėjusią savaitę. R.Shankaro „The Living Room Sessions Part 1“, kurį išleido jo „East Meets West Music“, pretenduoja į geriausio pasaulio muzikos albumo vardą.

Ji duktė Anoushka Shankar  taip pat buvo nominuota toje pačioje kategorijoje - už savo „Deutsche Grammophon“ išleistą „Traveller“.


Šiame straipsnyje: Ravi ShankarasGrammy

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių