R. Mikelkevičiūtė: Kalėdų naktį sėlindavau į priemenę aguonpienio

„Man Šv. Kūčios – gražiausia metų šventė. Ji kaskart nukelia į vaikystę, močiutės pirkią. Per kiekvienas Kūčias važiuodavome pas ją į Šėtą. Spragsi malkos krosnyje, kvepia ką tik iš miško parnešta Kalėdų eglutė, virtuvėje sukasi močiutė ir mama...“, - stebuklingais švenčių prisiminimais dalinasi Rūta Mikelkevičiūtė, Šventą Kūčių vakarą, 19.19 val., pakviesianti į specialią „Valanda su Rūta“ laidą.

Rūta pasakoja, kad, būdama dar visai maža mergaitė, dievindavo aguonų pieną. „Kai visi sumigdavo, aš tyliai nutipendavau į priemenę, kurioje močiutė šaltai laikydavo aguonpienį ir išragaudavau. Paskui labai giliai užmigdavau“, - šypsojosi Rūta.

Rūtos šeimos Kūčių neapseidavo be burtų. „Ir žvakės vašką lašindavome į vandenį, ir šiaudus traukdavome iš po staltiesės. Tik, tiesa, visada tik ilgus parinkdavome sudėti, - juokiasi LNK laidų vedėja. – Taigi žmogus pats savo likimo kalvis“.

Visas tradicijas iš močiutės namų Rūta perėmė savo šeimoje. „Tik ant Kūčių stalo jau stovi tuščios lėkštelės išėjusiems mano šeimos nariams“.

Ir močiutės, ir Rūtos namuose lygiai taip pat atkeliauja Kalėdų dovanos. „Staiga pasigirsta smarkus beldimas į duris, iš proto pradeda eiti lodami šunys, o mes atidarę duris randame maišą dovanų. Kalėdų senelis jau būna pabėgęs pas kitus“, - apie savo Kalėdų tradicijas pasakoja Rūta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
svaigsta befantazuodama :)

nejaugi

nejaugi portretas
nejaugi ir kitais metais busiu priverstas ziureti i sia pamaiva?

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tai niekas neduodavo aguonpienio, kad reikėdavo sėlinti? Vargšelė...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių