Q. Tarantino nemėgsta skaitmeninių technologijų

Šią savaitę Niujorko modernaus meno muziejuje (MoMA) iškilmingo vakaro metu buvo pagerbtas garsus kino kūrėjas Quentinas Tarantino.

Dar prieš keletą mėnesių buvo paskelbta, kad būtent šis režisierius nusipelnė išskirtinės garbės penktojo muziejaus kino labdaros vakaro metu. Renginio metu Q.Tarantino buvo pasveikintas vakariene žvaigždžių apsuptyje ir specialia jo darbų prezentacija.

Kaip pranešė Hollywoodreporter.com, pirmadienio vakarą vykusio iškilmingo pristatymo metu kalbas „Oskarą“ savo sąskaitoje jau turinčiam Q.Tarantino sakė aktorė Diane Kruger bei garsus Amerikos kino istorikas, kritikas ir režisierius Peteris Bogdanovichius. Jie gyrė režisieriaus energiją, požiūrį į darbą ir išsamų kino pasaulio bei kino istorijos išmanymą.

„Kiekviename Q. Tarantino filme galime pamatyti jį visą. Juostos būna tiesiog perpildytos juo, jis turi tokį braižą, kurio negalima su niekuo sumaišyti. Q. Tarantino padarė įspūdingą įtaką Amerikos ir užsienio filmams nuo tada, kai 1994-aisiais išleido filmą „Bulvarinis skaitalas“ (angl. „Pulp Fiction“). Nebijodamas šių žodžių galiu pasakyti, kad jis – įtakingiausias savo kartos režisierius“, – komplimentų negailėjo P.Bogdanovichius.

Patyręs kino vilkas pridūrė jau matęs naująjį režisieriaus darbą „Ištrūkęs Džango“ ir buvęs juo sužavėtas. „Manau, kad šis filmas – geriausias Quentino darbas, kokį esu matęs. Aš iki šiol drebu“, – sakė jis.

Kokteilių vakarėlio metu 49-erių Q.Tarantino teko mėgautis ne tik kolegų, bet ir daugybės reporterių ir fotografų dėmesiu. Taip pat kino kūrėją sveikino jį šių metų kino asmenybe išrinkę MoMA valdybos nariai, jo filmų aktoriai.
Renginio metu Q.Tarantino prisipažino žurnalistams, kad, ko gero, asmeniškiausias jo filmas per visą karjerą – „Nužudyti Bilą“ (angl. „Kill Bill“). Jis taip pat juokavo, kad iki būsimos „Oskarų“  teikimo ceremonijos jam teks daug laiko praleisti žiūrint naujus kolegų susuktus filmus.

Pripažinimo nestokojantis Q.Tarantino, nors ir svariai prisidėjęs prie kino industrijos vystymo, darsyk pakartojo ketinantis palikti režisieriaus kėdę. Anot kūrėjo, jį iš darbo veja skaitmeninių technologijų spaudimas.

„Neketinu būti režisieriumi iki senatvės. Veikiausiai, būsiu tiesiog rašytojas, kursiu romanus, kino literatūrą, rašysiu apie kiną, kino kritiką. Man atgrasu, jog mūsų įprastas darbo priemones keičia visiškai suskaitmeninta technika. Jos tiesiog nekenčiu“, – Thehollywoodreporter.com sakė Q.Tarantino. Jis tikino neatmetantis galimybės išėjus iš didžiojo kino sukurti miniserialą, tarkime, populiariame amerikiečių kabelinės televizijos HBO kanale.

Niujorko modernaus meno muziejaus įvertinimas režisieriui perduotas artėjant naujausio jo filmo „Ištrūkęs Džango“ (angl. „Django Unchained“) premjerai. Šiame vesterne žiūrovai išvys tokius gerai pažįstamus aktorius kaip Jamie Foxxas, Christophas Waltzas, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington ir Samuelis L.Jacksonas. Lietuvą „Ištrūkęs Džango“ turėtų pasiekti jau sausį.


Šiame straipsnyje: Quentino Tarantino

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių