P.Vanagas čiuožėjos T.Navkos dėka susigrąžino čempiono vardą

Ketvirtajame Pirmojo Baltijos kanalo šokių ant ledo projekto „Ledynmetis. Profesionalų taurė“ etape Povilas Vanagas, pasirodęs kartu su daugkartine Olimpinių žaidinių čempione Tatjana Navka, užėmė pirmąją vietą tarp 10 porų.

Nors teisėjų nuomonės apie poros pasirodymą buvo prieštaringos, tačiau galutinis rezultatas pradžiugino čiuožėjus bei jų trenerį Ilją Averbuchą.

Kurti savo pasirodymus kiekviename etape poros pradeda nuo muzikos kūrinio pasirinkimo. Kadangi ketvirtoji projekto laida buvo skirta 70-ųjų ir 80-ųjų metų hitams, P. Vanagas ir T. Navka pasirinko Alos Pugačiovos dainą „Moteris, kuri dainuoja“. Meistriškai perteikę šokio kompoziciją, čiuožėjai vieninteliai gavo aukščiausius įvertinimus už artistiškumą. Nors maksimalaus balų skaičiaus Povilas ir Tatjana ir nesurinko (bendra balų suma – 11,98), bet to pakako, kad tarp visų porų jie užimtų pirmąją vietą.

Vertinimo komisijos narys Antonas Siharulidze prisipažino, kad poros pasirodymas jam nesukėlė didelių emocijų, tačiau įvertino aukščiausiais balais sportininkų elementų techniką, artistiškumą ir profesionalumą. Tuo tarpu Jelena Čajkovskaja atvirkščiai, pastebėjo, jog rinktis A. Pugačiovos kurinius čiuožimui – visada rizikinga ir pavojinga. Tačiau čiuožėjai taip ją sužavėjo, kad ji net pajuto šiurpuliukus.

Povilo žmonai, Margaritai Drobiazko, šį kartą pasisekė ne taip gerai kaip jos vyrui. Šiame etape ji šoko su Ruslanu Gončarovu. Beje, jis prisipažino, kad jau seniai laukė galimybės pasirodyti kartu su M. Drobiazko. Jų pasirodymas pagal kūrinį „Beprotiškas pasaulis“ užbūrė žiūrovus, tačiau teisėjus ne itin sužavėjo.

Antonui Sicharulidzė pasirodė, kad per šį šokį Margarita neparodė viso jai būdingo emocionalumo bei jausmingumo. „Labai ramus, migdantis šokis“, – tepasakė teisėjas. Igoris Bobrinas prisipažino ne iki galo supratęs režisieriaus idėjos ir gailėjosi, kad nebuvo libreto. Tuo tarpu Tatjana Tarasova pagyrė porą: „Man patinka, kai atliekant paprastą elementą taip dirba rankos ir kūnas, iš karto aišku, ką tas judesys reiškia. Margarita yra puiki čiuožėja, nes kaskart sugeba būti skirtinga“.

Šį šeštadienį PBK projekto „Ledynmetis. Profesionalų taurė“ dalyviai šoks pagal 1990-2000-ųjų metų muziką.


Šiame straipsnyje: Povilas Vanagas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių