Pusę amžiaus klastotę laikė tikru G. G. Byrono laišku

G. G. Byrono portretas, kurį nutapė Thomasas Phillipsas. Nacionaliniame istorijos parke Moristaune (Naujasis Džersis, JAV) daugiau nei 50 metų buvo saugomas suklastotas poeto G. G. Byrono laiškas.

Apie praneša naujienų agentūra „Associated Press“, kurią cituoja lenta.ru.

Naujojo Džersio muziejui laišką, kuris, kaip manoma, George`o Gordono Byrono buvo parašytas 1822 metais, padovanojo vienas bankininkas ir kolekcionierius. Dokumentas buvo laikomas vienu iš vertingiausių muziejaus kolekcijos eksponatų.

Kaip rašo nj.com, paskutinius 25 metus laiškas buvo laikomas muziejaus saugykloje, tačiau šiemet buvo perduotas Drew universitetui, kuriame rengiama didelė G. G. Byronui skirta paroda.

Universitete buvo nuspręsta patikrinti laišką – buvo kreiptasi konsultacijos į Niujorko viešosios bibliotekos ekspertą. Atlikus ekspertizę paaiškėjo, kad laiškas, esą adresuotas kapitonui Johnui Hay, neturi jokios vertės. 

Pasirodo, laiškas buvo parašytas praėjus 50 metų po poeto mirties 1824 m., autorius nežinomas.

Nepaisant to, Drew universitete neatmetama, kad klastotė vis tiek bus eksponuojama parodoje, kad su ja galėtų susipažinti studentai.

Anglų poeto romantiko laiškai yra labai vertinami. 2009 m. „Sotheby`s“ aukcione 15 nepublikuotų G. G. Byrono laiškų buvo parduoti už rekordinę 458,8 tūkst. dolerių sumą.



Lordas Byronas. Thomas Philipps (1770-1845)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių