Pulitzerio premija – už Sirijos sukilėlių fotografiją

„Agence France-Presse“ (AFP) neetatinis korespondentas pirmadienį laimėjo Pulitzerio (Pulicerio) premiją už meninę fotografiją, kuri jam buvo paskirta už pribloškiamą dviejų Sirijos sukilėlių kovotojų snaiperio slėptuvėje atvaizdą.

Toje nuotraukoje, kurią Javieras Manzano (Chavjeras Mansanas) pernai spalį padarė Sirijos didžiausiame mieste Alepe, matyti du vyrai su automatais, kurių vienas iškišęs ginklą pro skylę sienoje. Pro daugiau kaip tuziną kulkų skylių gofruotos skardos sienoje už jų į vidų įvairiais kampais veržiasi šviesa.

Neskaitant tų šviesos pluoštų, sukilėlių slėptuvėje tamsu. Abiejų nuotraukoje matomų vyrų galvas dengia tradicinės skaros. Pulitzerio komitetas šią nuotrauką pavadino „nepaprasta“.

J.Manzano yra gimęs Meksikoje ir dabar gyvena Stambule. Jis pats pateikė minimą nuotrauką AFP.

J.Manzano, kuris būdamas 18-os išvyko į Jungtines Valstijas, savo darbe daug dėmesio skiria temoms, susijusioms su JAV ir Meksikos siena, nurodoma Pulitzerio premijų interneto svetainėje.

Jis savo karjerą pradėjo spaudoje, kaip fotožurnalistas ir videožurnalistas, o vėliau dirbo televizijoje ir elektroninėje žiniasklaidoje.

Nuo 2009 metų, kai buvo uždaryta jo paskutinė darbovietė, „The Rocky Mountain News“, jis, kaip laisvai samdomas darbuotojas, nušvietė narkotikų karus Meksikoje, taip pat - karus Afganistane ir Sirijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mm

mm portretas
Jei jie sukileliai, tada ir raudonoji armija buvo LT sukileliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių