Projektas „Idėja 2010“ – finišo tiesiojoje

Gruodžio 8 d. buvo atrinktos 40 komandų, kurios varžysis finaliniame konkurso „Idėja 2010“ etape.

Kiekvieną iš jų vertins kompetentinga vertinimo komisija, kuri ir išrinks geriausią idėją, vertą Idėjos, kuria gali didžiuotis Lietuva vardo.

Idėjų, pretenduojančių į „Geriausios idėjos“ laurus, sąrašas:

„DaiKAu“. Audiokonverteris “Keisk” yra revoliucinis informacijos apdorojimo prietaisas, kuris palengvins ne tik informacijos srautų valdymą, bet ir jos įsisavinimo procesą.

“Eco”. “Turbine Light” – apšvieskite kelią ekologiškai! Tai inovatyvus ir kokybiškas kelių apšvietimas, naudojantis pravažiuojančių automobilių sukelto oro srauto energiją.

„Fėja“. Automatiniai patalpų langų valytuvai – lengviausias būdas nuvalyti langus! Šios komandos nariai teigia, kad langai yra nuvalomi kur kas švariau ir greičiau negu rankomis.

„Gėlininkai“. Jų sukurtas produktas – „Stop Frost purškiklis, - skirtas vairuotojams, kurie sugaišta daug laiko žiemos rytais gramdydami ledą nuo stiklų. Nuo šiol jiems to daryti nereikės – užteks užpurkšti šio produkto ir langai nebeužšals.

„Glow@night“. Šie drabužiai yra kitokie negu įprasti. Jie šviečia tamsoje! Be jokių laidų, elementų ir lempučių.

„Naikintojai“ ir jų šildomas peilis, skirtas skubiai pusryčiaujantiems žmonėms, kuriuos nervina nuolat sušalęs sviestas ar šokoladinis kremas. Greičio virtuvėje ir laiko taupymo sinergija.

„Solo“. Naujasis SOLO+ rašiklis yra tikrai išskirtinis, praktiškas ir patogus. Su SOLO+ lengviau, nes esi saugus, užtikrintas savimi ir jauti patogumą.

„Studentų rudenėlis“. Dangiškos šviesos žaliuzės „Eco Light“ leidžia sutaupyti elektros energijos, kas ypač aktualu, kai brangsta elektra. Be to, papildoma šviesa, kurios trūksta didelę metų dalį, suteikia naudos ir sveikatai.

„SUSIIMK“ ir jų prieskonių maišelis „Aromag“ leis mėgautis skania sriuba bei baimės pakąsti kartaus pipiro ar lauro lapo, nes nuo šiol jie bus viename maišelyje.

„United TEA‘m“. TETERA – tai niekur dar nematytas plikomos arbatos automatas. Kam gerti neskanią kavą iš automato, jei galima atsigerti skanios ir natūralios arbatos iš automato?

„Žaibas“. Ši komanda parodys, kad šiais kibernetiniais laikais egzistuoja ir kitos bendravimo priemonės. Tai „Oro paštas“, veikiantis pašto balandžių principu.

„Business Women“. Žavių merginų komanda pristato vyrišką produktą – kaklaraištį su keičiamomis spalvotomis juostelėmis „Multi – tie“. Kam turėti daug kaklaraiščių, jei užtenka vieno „Multi – tie“?

„6 for 1“. Kvepiantys papuošalai „Tactil‘ e“ – grožio ir kvapo sintezė, padedanti kurti įvaizdį bei estetinį grožį įvairiose gyvenimo situacijose, įvairiems žmonėms.

„Cutis“ ir „Pleputis“. „Cutis“ – tai komanda, o „Pleputis“ – tos komandos sukurta idėja. Tai taupyklė, kuri padeda vaikams smagiai taupyti pinigus ir suvokti realią pinigų vertę.

„Chameleonas“. Akiniai su keičiamomis kojelėmis „optiDELT“ suteikia galimybę greitai ir lengvai derinti akinių dizainą prie individualaus stiliaus ir visada išsiskirti iš minios.

„GAMMA“. „Double life“ – tai dvi baterijos viename telefone, nes dviguba jėga – dviguba energija.
„Future five“. „Speedlight“ siūlais nuausti drabužiai dienos šviesoje niekuo nesiskiria nuo įprastais siūlais nuaustų drabužių. Viskas atsiskleidžia naktį, nes šie siūlai šviečia tamsoje ir veikia kaip atšvaitas. Be to, žmogus galės jaustis laisvai ir stilingai.

„Express“. „Foto Belly“ – tai novatoriškas būdas mokyti vaikus. Šis minkštas žaislas bus tarsi „minkštas mokytojas“, kadangi vaikui su juo bus daug įdomiau ir naudingiau žaisti negu su įprastais žaislais.

„DREAM TEAM“. „Live – AD“ – naujos kartos reklama, kuri būtų efektyvi, pastebima , stebinanti ir netgi iššaukianti.

„Dream team“. C. G. Box. Daugiafunkcinis akinių dėklas, apsaugantis akinius nuo įbrėžimų ir purvo bei visada juos nuvalantis. Šis produktas skirtas tiems, kurie nuolat susiduria su akinių laikymo ir saugojimo problema.

„Inruva“. Dantų pastos ir šepetuko sintezė pagimdė „Šepetapastę“. Ji padės turėti ne tik švarius ir blizgančius dantis, bet ir pilnesnę piniginę, kadangi nebereikės išleisti daug pinigų dantų pastai ir šepetukams. Nuo šiol viskas bus kartu.

„Klevukai“. „Skaidriai“. Taip pavadintas novatoriškas priedėlis akiniams, saugojantis juos nuo rasojimo. Priedas akiniams „Skaidriai“ – mėgaukis aiškiu vaizdu.

„Ideabox“. „Rūpestingi rūbai“ – tai universalūs drabužiai žmonėms, nuolat dirbantiems ir laisvalaikį leidžiantiems lauko sąlygomis. Ši apranga tinkama dėvėti tiek žiemą, tiek vasarą. Netgi rudenį ir pavasarį.

„G.o.B.e.R“. „Lovytė – Mamytė“, skirta jaunoms šeimoms, besilaukiančioms kūdikio, padės būsimai atžalai ne tik greičiau užmigti, bet ir suteiks daugiau laisvo laiko tėveliams. Kūdikiai ramiai miegos, o tėvai galės skirti laiko sau.

„Geras variantas“ ir tikrai geras variantas pasirinkti naują pagalbininką virtuvėje. „Košiukas“ – tai puodas ir koštuvas viename. Nuo šiol nebereikės laikyti papildomai vieno daikto virtuvėje. Be to, maistas būtų paruošiamas greičiau, patogiau ir saugiau. Užtenka vieno supermeno virtuvėje!

„Kvinterija“. „Cvid“ ir VideoCV paslauga supaprastins darbo ir darbuotojų paiešką, kadangi pretendentas save galės įvairiapusiškiau pateikti, kadangi įsidarbinimo procesas šiuo metu nėra pakankamai informatyvus.

„Magic Spray“. To paties pavadinimo produktas skirtas jaunoms ir veiklioms merginoms. Su šia batų dekoravimo priemone net ir patys paprasčiausi juodi bateliai gali sutviksti naujomis spalvomis ir netikėčiausiais ornamentais.

„Mensa“. Tamsoje šviečiančios šlepetės „Flip – Flop“ ne tik patogios, bet ir saugios, kadangi nebelieka grėsmės susimušti kojos piršto tamsoje ieškant šlepečių. Ir su jom velniškai smagu!

„Nestovėk vietoj“ komanda nusprendė pasirūpinti vyriška auditorija ir sukūrė inovatyvų produktą „BritWa“. Tai naujos kartos skustuvas su specialu aliejumi viduje. Skutantis nebereikės naudoti nei skutimosi putų, nei želė. Patogus, paprastas ir greitas skutimasis.

„PoS“. Naujos kartos pirkinių maišelis seka drabužių tendencijomis prisitaikyti prie vartotojo tiesiogiai. Jo unikali savybė – prisitaikyti prie pirkinių kiekio ir formos. Nuo šiol namuose nebebus krūvos maišelių pirkiniams. Užteks vienintelio visiems gyvenimo pirkiniams.

„SHINE“. Merginos ir moterys, sukluskit! Pamirškite krūvas nagų lako buteliukų. Nuo šiol Jums užteks vieno nagų lako SHINE! Jo spalvą galėsite keisti kada panorėsite ir kokia bus jūsų nuotaika.

„Quinplet Inc.“. Rytas gali būti daug lengvesnis ir nuotaikingesnis, kai sumuštiniai paruošiami greičiau. Tam skirtas naujas produktas „Purškiamas sviestas“. Jis kur kas patogesnis ir skanesnis negu tradicinis tepamas sviestas.

„RERI“. „Dantukis“ – tai naujas ir unikalus dantų šepetukas, skirtas vaikams, su integruotu laikroduku ir grojančia melodija. Dantukai bus sveiki, o Jūsų vaikas bus linksmas.

„R – Guru“. „Creative Sit“ suteikia galimybę susikurti savo erdvę viešoje erdvėje. Norite atsisėsti, bet nerandate, kur? Tam yra „Creative Sit“. Novatoriško kaubojaus balnas.

„Tepla“ pateikia dar vieną sintezuotą idėją. Šįkart tai teptukas, sujungtas su specialia dažų talpa. Nebereikės kilnoti sunkaus dažų kibiro ar baimintis, jog jis iškris iš rankų. Vienu mygtuko paspaudimu dažai pateks į teptuko šerelius, todėl nebereikės mirkyti jo į dažus.

„Soteras“. „Reflection – Perfection“ atspindi tobulybę, kurią galima pasiekti naudojantis šiuo inovatyviu veidrodžiu. Jo apšvietimo sistema padeda tinkamai atlikti veido kosmetines procedūras. „Reflection – Perfection“ padės atrodyti geriau.

„ViKolta“. Šildantis tušinukas „HOTTY“ – vienintelis toks tušinukas, sušildantis rankas bei skleidžiantis specialų kvapą, kuris stimuliuoja smegenų veiklą.

„Zoe“. Tai vienkartinė, paprasto naudojimo ir ekologiška skalbyklė, skirta keliaujantiems žmonėms. Ji užima nedaug vietos ir išsprendžia nešvarių darbužių problemą. Be to, bagaže sutaupoma vietos, nes nebereikia papildomo drabužių komplekto.

„Zombiai“. „Mycard“ – tai plastikinė kortelė, skirta bet kuriam gyvenimo atvejui. Nebereikės 5 bankų kortelių, 30 nuolaidų kortelių. Užteks vienos kortelės sau. „Mycard“.

„Laukinės pelės Inc.“. „Food on foot“ – tai maistą pašildanti, o prireikus suskleidžiama maistadėžė, kuri leis kasdien mėgautis sveiku ir skaniu, o, svarbiausia, namuose pagamintu maistu. „Food on foot“ – palik virtuvę namuose.

Visas šias idėjas bus galima pamatyti jau gruodžio 16 d., ketvirtadienį, projekto IDĖJA ’10 finale, kuris vyks Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete. O skaitytojų išrinkta geriausia idėja bus apdovanota specialiu prizu parodos metu.


Šiame straipsnyje: Idėja 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių