Prodiuseris T. Burtonas atmeta kaltinimus pasityčiojimu iš A. Linkolno

Jau netrukus į didžiuosius kino ekranus įsisuks rusų režisieriaus Timuro Bekmambetovo veiksmo trileris „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“. Šįkart su pabaisomis kovos 16-asis JAV prezidentas A. Linkolnas – nacionalinis herojus ir nenuilstantis kovotojas už teisybę. Jauno rašytojo Setho Grahame-Smitho knygos motyvais sukurtas filmas, apnuogina slaptą prezidento gyvenimą. Toks požiūris į istoriją ir vieną garsiausių Amerikos Prezidentų jau sukėlė sąmyšį pasaulyje.

„Prieš trejus metus į mano rankas pateko maždaug dvidešimt puslapių teksto, parašyto jauno ir talentingo rašytojo. Prisimenu, jog vos perskaitęs pagalvojau, jog nėra nieko panašaus ir nutariau imtis šio projekto“, - prisiminė filmo režisierius T. Bekmambetovas, iš pradžių ketinęs tapti filmo prodiuseriu, tačiau po pokalbio su režisieriumi ir prodiuseriu Timu Burtonu bendru sutarimu tapęs filmo režisieriumi.

„Išgirdęs Timuro mintis ir idėjas apie filmą, supratau, kad noriu žiūrėti būtent jo matomą filmo versiją, nes Timuras buvo užvaldytas šios istorijos“, - pasakojo filmą prodiusavęs Timas Burtonas, griežtai atremiantis kaltinimus pasityčiojimu iš A. Linkolno. „Nors yra manančių, kad mes tyčiojamės ir įžeidinėjame prezidentą, turiu paprieštarauti: mes tik pateikiame savą įvykių versiją, nesiekdami nieko pašiepti ar, juo labiau, apjuodinti“, - kalbėjo garsusis kino genijus. T.Burtonas pridūrė, jog peržiūrint A. Linkolno nuotraukas į akis krenta įdomi jo išvaizda. „Prezidentas iš tiesų panašus į vampyrų medžiotoją“, - juokėsi filmo „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“ prodiuseris.

„Mes panaudojome tikrus istorinius faktus – Pilietinį karą, vergiją – ir šių įvykių interpretaciją perpynėme su vampyrų medžiokle. Manau, būtent tai ir suteikia filmui skonio, nepaisant to, ką kalba kiti“, - konstatavo T. Bekmambetovas. Režisierius prisipažino, jog žinojo ir tikėjosi, kad filmas sukels dalies amerikiečių nepasitenkinimą ir visuomenės bruzdesį. „Juk ir tai yra reklama“, - šyptelėjo režisierius.

Mačiusieji filmą tvirtina, jog paskutinė filmo scena gali būti suprasta kaip užuomina į juostos tęsinį, tačiau apie tai paklausti T. Bekmambetovas ir T. Burtonas atkakliai tyli, neketindami savo užmojais dalintis su žurnalistais. Nepaisant to, T. Burtonas, paklaustas ar tęsinio kūrimo atveju pasikeistų vietomis su T. Bekmambetovu ir taptų filmo režisieriumi, kategoriškai atsisako tvirtindamas, kad jį tenkina prodiuserio vaidmuo, o rusų režisierių jis laiko vienu talentingiausių savo kartos kūrėjų.

Jau netrukus Abraomas Linkolnas pradės kovą prieš mirtį sėjančius vampyrus, tikėdamasis juos nugalėti kartą ir visiems laikams. Nuo visuomenės akių kruopščiai slėptą kitą prezidento asmenybės pusę T. Bekmambetovas ir T. Burtonas kine apnuogins jau rugpjūčio 3 dieną.


Šiame straipsnyje: kinasfilmaskultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomei kaip

Idomei kaip portretas
Kodel Abraham_Lincoln_Vs_Zombies_2012 verciasi i „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“ ?

algis

algis portretas
gal ir apie Paksa butu galima kazka tokio sukurti? :DD
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių