Privačion nuosavybėn atiduota V.Kudirkos klėtis – uždaryta

Neseniai privačion nuosavybėn atiduotos 1867 metais Paežerių kaime, Vilkaviškio rajone, pastatytos klėtelės-muziejaus šeimininkai nesamdo nė vieno darbuotojo, tad jos durų lankytojams atrakinti nėra kam, rašo „Lietuvos žinios“.

Naujai pastato savininkei Marijampolėje gyvenančiai Alvyrai Taujinskienei Vilkaviškio krašto muziejaus darbuotojai perdavė ne tik pastatą ir jo raktus, bet ir klėtelėje-muziejuje saugomus eksponatus.

Pasak Vilkaviškio krašto muziejaus direktorius Antanas Žilinskas, ne vieną dešimtmetį V. Kudirkos klėtelė-muziejus buvo jų įstaigos filialas, nors pats pastatas muziejui nepriklausė. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę V. Kudirkos klėtelė grąžinta buvusių Kudirkynės savininkų palikuonims.

V. Kudirkos klėtelės-muziejaus paveldėtoja A. Taujinskienė tikino, kad ilgainiui muziejus bus atviras lankytojams, kaip ir Lietuvos tūkstantmečiui skirtas parkas.

Ant Paežerių ežero kranto medinėje klėtyje, menančioje V. Kudirkos laikus, muziejus įkurtas 1965 metais. Čia įrengta memorialinė ekspozicija atspindi tautinio sąjūdžio lyderio „Varpo“ redaktoriaus, Lietuvos valstybės himno autoriaus, rašytojo, publicisto, vertėjo, gydytojo gyvenimą ir veiklą. Antrame aukšte eksponuojami Paežerių krašto buities daiktai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gena

Gena portretas
Tai kad nuotraukoje ne klėtis.

bbd

bbd portretas
pyyzdiec.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių