Pristatys romaną „Meilės uostas – Nida“

Dauguma TV3 projektą „Lietuvos talentai“ stebinčių žiūrovų įsiminė rašytoją, kilusią iš Ukmergės, kuri skaitė savo kūrybos eiles. Šiandien Onutė Miliukaitė-Delonienė uostamiestyje pristatys savo romaną „Meilės uostas - Nida“.

Kūrybingą, atvirą, drąsią ir ryžtingą - tokią „Lietuvos talentų“ atrankos ture žiūrovai pamatė bibliotekininkę O.Miliukaitę-Delonienę. Ką tik pasirodė antroji jos prozos knyga „Meilės uostas - Nida“. Taigi autorės svajonė - sunkmečiu išleisti pirmojo romano „Geriausia diena - šeštadienis“ (2008, „Alma Littera“ leidykla) tęsinį - išsipildė. Už tai autorė dėkinga uostamiesčio „Eglės“ leidyklai.

„Meilės uostas - Nida“ tęsia pasakojimą apie pirmosios knygos herojės Saulės - keturiasdešimtmetės, gražios ir išsiskyrusios moters gyvenimą bei jos draugų ir pažįstamų gyvenimo kelius ir klystkelius. Ji narplioja visada aktualią meilės ir neištikimybės temą. Čia tikrai netrūksta meilės trikampių ir keturkampių... Knygos herojė - jau brandi asmenybė, dėl savo vaikų pasiryžusi nugalėti visas negandas, ieškanti atramos, mylimo ir ją mylinčio žmogaus, gyvenimo pilnatvės. Saulės, jos draugų ir artimųjų jausmai bei troškimai, o kartais  ir nesėkmės tiesiog liejasi verčiant puslapį po puslapio.

Iš knygos pavadinimo matyti, kad pagrindinis veiksmas vyksta Nidoje. Knygų apie ją ne tiek jau daug. Autorė sugalvojo grožinės literatūros kūriniu, romanu visiems priminti apie šį jos ir ne tik jos širdžiai mielą Lietuvos kampelį. O jis neįsivaizduojamas be žmonių ir įvykių, kaip romanas - be jo herojų likimų. Taigi jame įvykis veja įvykį, veiksmas - veiksmą.

Lengvu stiliumi parašytoje knygoje skaitytojai atras daug artimo iš savo draugų ar pažįstamų išgyvenimų, kai kurie personažai ar vietos pasirodys labai pažįstami...

Autorė rašyti pradėjo būdama moksleivė. Šiuo metu O.Miliukaitė-Delonienė yra išleidusi tris poezijos ir dvi prozos knygas. 2005-aisiais ji priimta į Lietuvos nepriklausomų rašytojų sąjungą.

Romano pristatyme Klaipėdoje dalyvaus jo autorė, taip pat dainininkė ir skaitovė Berta Banytė bei pianistė Giedrė Mikutavičiūtė. Taigi renginyje skambės ne tik knygos ištraukos, bet ir muzika, dainos.

Knygos „Meilės uostas - Nida“ pristatymas - gruodžio 10 d. 17 val. I.Simonaitytės bibliotekos renginių salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių