Princo Williamo ir K.Middleton vestuvės – balandžio 29-ąją (papildyta)

Princo Williamo ir Kate Middleton vestuvės vyks balandžio 29 dieną Vestminsterio bažnyčioje

Didžiosios Britanijos princo Williamo ir Kate Middleton vestuvės vyks balandžio 29 dieną Londono Vestminsterio abatijoje, bažnyčioje, kur 1997 metais buvo pašarvota velionė princesė Diana, pranešė karališkosios šeimos atstovai.

Pati pora pasirinko šią datą, nes norėjo vestuvių pavasarį. Be to, balandžio 29-ąją minima Šv.Kotryna Sienietė - jos ir princo sužadėtinės vardai sutampa.

Kaip pranešė Dauning Stritas, išeigine skelbiama vestuvių diena, kurią vyks bene didžiausios karališkos iškilmės Britanijoje po liūdnai pagarsėjusių princo Charleso ir Dianos vestuvių prieš tris dešimtmečius.

"Vestuvių vieta istoriškai siejama su karališkąja šeima - ji daugeliu atvejų yra karališkosios šeimos bažnyčia - ir, žinoma, su princu Williamu asmeniškai", - sakė princo asmeninis sekretorius Jamie Lowther-Pinkertonas.

Garsiojoje gotiškoje tūkstančio metų senumo Vestminsterio abatijos bažnyčioje Londono centre 1947 metais tuokėsi karalienė Elizabeth II su princu Philipu, ši šventovė yra įprasta britų karalių ir karalienių karūnavimo vieta.

Apie vestuvių datą ir vietą buvo pranešta praėjus kiek daugiau nei savaitei, kai buvo paskelbta apie karališkojo sosto įpėdinio vyriausiojo sūnaus sužadėtuves, vainikavusias beveik aštuonerius metus trukusią ir Šv.Andriaus universitete Škotijoje prasidėjusią jo draugystę su K.Middleton.

Princas Williamas sužadėtinei padovanojo prieš 13 metų per autokatastrofą Paryžiuje žuvusios savo motinos princesės Dianos sužadėtuvių žiedą, taip norėdamas įprasminti ir savo velionės motinos netiesioginį dalyvavimą sužadėtuvėse.

Žinia apie artėjančias vestuves biudžeto išlaidas mažinančias ir dešimtus metus į karo veiksmus Afganistane įsivėlusios Britanijos gyventojų nuotaikas.


Atsižvelgiant į esamą šalies ekonominę padėtį, būsimų vestuvių išlaidas, išskyrus išlaidas saugumo užtikrinimui, padengs jaunųjų šeimos, pranešė J.Lowther-Pinkertonas.

"Visos vestuvėse dalyvaujančios šalys, neišskiriant princo Williamo ir panelės Middleton, nori patikinti, kad pusiausvyra tarp iškilmių dienos ir dabartinės ekonominės padėties bus išlaikyta, - sakė jis. - Už vestuves mokės karališkoji ir Middletonų šeimos".

Po šio pareiškimo pasigirdo siūlymų, kad princas Williamas ir Kate turėtų tiesiogiai pretenduoti į sostą, aplenkdami mažiau populiarų princą Charlesą ir jo antrąją sutuoktinę Camillą.

Savaitgalį keturių laikraščių atliktų apklausų rezultatai rodo, kad didžioji dalis britų norėtų Williamą matyti karaliumi po Elizabeth II mirties ir mano, kad jis būtų geresnis monarchas už 62-jų Charlesą.

Tragiškai žuvusios ir visos šalies gedėtos princesės Dianos laidotuvių ceremonija vyko Vestminsterio abatijoje. Visą pasaulį apskriejo vaizdai, kuriuose Williamas ir jo jaunėlis brolis Harry stovi prie motinos karsto.

Dianos populiarumas, jos nepasisekusi santuoka ir žiniasklaidos iki paskutinės jos gyvenimo akimirkos rodytas dėmesys neišvengiamai lydi ir jos sūnų bei jo santykius su Kate.

Pranešama, kad Williamas tikslingai ruošė savo sužadėtinę žurnalistų dėmesiui bei karališkojo gyvenimo detalėms, kurios, kaip praėjusią savaitę per spaudos konferenciją prisipažino pati Kate, jai atrodo "gana bauginančios".

Gal neatsitiktinai Princas Williamas ir Kate vestuvėms nepasirinko Šv. Pauliaus katedros, kurioje 1981 metais tuokėsi Williamo tėvai - ledi Diana Spencer ir princas Charlesas.

1996 metais ši santuoka iširo dėl sutuoktinių neištikimybės, o po skyrybų Charlesas jau nebeslėpė savo santykių su Camilla.

Tačiau kaip besidžiaugtų eiliniai britai artėjančiomis vestuvėmis, jų džiaugsmas nėra toks didelis, kad jie sutiktų padengti vestuvių išlaidas iš valstybės biudžeto. Praėjusį savaitgalį atliktos apklausos duomenimis, 82 procentai britų įsitikinę, jog renginio išlaidas turėtų padengti karališkoji šeima.


Šiame straipsnyje: princas WilliamasKate Middleton

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių