Princesės Dianos suknelės parduotos už daugiau kaip 850 tūkst. svarų

10 suknelių, priklausiusių velionei britų princesei Dianai, tarp jų - suknia, kurią vilkėdama ji Baltuosiuose rūmuose šoko su aktoriumi Johnu Travolta, aukcione Londone buvo parduotos už 862 800 svarų, pranešė „Kerry Taylor Auctions“.Garsiausia tų suknelių - tamsiai mėlyno aksomo suknia be petnešėlių, kurią Diana vilkėjo 1985 metais per tuometinio JAV prezidento Ronaldo Reagano surengtus pietus Velso princo ir princesės garbei, buvo nupirkta už 240 tūkst. svarų (281 tūkst. eurų).

Suknelė yra įamžinta nuotraukose, kuriose Diana matyti šokanti su J.Travolta pagal dainą „You Should be Dancing“ iš jo filmo „Šeštadienio nakties karštligė“.

Suknią nupirko „britų džentelmenas, kuris sakė norintis ... staigmena pradžiuginti savo žmoną“, paaiškino „Kerry Taylor“.

Tos elegantiškos „couture“ suknelės, kurias sukūrė kai kurie iš mėgstamiausių Dianos dizainerių - Zandra Rhodes , Catherine Walker , Bruce'as Oldfieldas ir Victoras Edelsteinas , - turi nepaprastą istoriją.

Kai kurias jų princesė vilkėjo per oficialius valstybinius vizitus į Austriją, Australiją, Braziliją, Indiją, Pietų Korėją ir Jungtines Amerikos Valstijas, nurodė aukcionas.

Dianos prašymu tos 10 suknelių iš pradžių buvo parduotos labdaros aukcione Niujorke, 1997 metų birželį, vos du mėnesiai prieš jos mirtį.

Tas ir dar keturias sukneles tada nupirko Floridos verslininkė Maureen Dunkel (Morin Dankel), kuri 2011-aisiais dėl bankroto buvo priversta jas atiduoti aukcionui Kanadoje. Tačiau tuomet buvo nupirktos tik keturios suknelės, nes „minimalios kainos buvo absurdiškai didelės“, sakė „Kerry Taylor“ atstovė.

Visos likusios suknelės antradienį buvo nupirktos už sumas nuo 24 tūkst. iki 240 tūkst. svarų. Dvi sukneles nupirko vienas „svarbus“ britų muziejus.

„Tai svarbu būsimoms kartoms, - nurodė aukcionas. - Diana buvo žmonių princesė, tad žmonės turėtų turėti galimybę matyti šias sukneles. Tai - mūsų paveldas, mūsų istorija“.

Diana, kuri tapo pasauline stiliaus ikona ir garsėjo labdaringa veikla, už britų sosto įpėdinio ištekėjo per pasakišką ceremoniją 1981 metais. Pora susilaukė dviejų sūnų, Williamo ir Harry, bet 1996 metais išsiskyrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių