Prieš 20 metų statyta „Bliuzo naktų“ scena atiduodama lankytojams

Šiemet 20 metų jubiliejų švęsiančiame festivalyje „Bliuzo naktys 2012“ vasarotojų lauks muzikinis iššūkis.

Lankytojams skirtoje scenoje kiekvienas norintis galės įsijausti į bliuzmeno ar rokerio vaidmenį. Tiems, kuriems mūzos nepagailėjo muzikinio talento ir gebėjimo sužavėti vertinimo komisiją, festivalio organizatoriai įteiks įspūdingą prizą – gitarą.

„Vasarotojų scena – tai savotiška dovana visiems, kurie atvyks pasveikinti „Bliuzo naktų“, o ypač tiems, kurie Varniuose siautė ne vienerius metus iš eilės. Jie tikriausiai prisimena pirmąją festivalio sceną, įrengtą pašiūrėje. Po dvidešimties metų šią sceną atiduodame lankytojams, kurie čia galės muzikuoti ir varžytis“, - saka festivalio „Bliuzo naktys 2012“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Jo teigimu, lankytojų scenoje tikimasi išgirsti netikėčiausių improvizacijų.

„Neribojame nei stilių, nei instrumentų pasirinkimo. Laukiame žmonių su gitaromis, barškučiais, būgneliais, plastikiniais buteliais ar tiesiog dainuojančių, pavienių ar grupėmis. Jų talentą vertins speciali komisija, o geriausiam atiteks kiekvieno muzikanto svajonių prizas – „Peavey“ firmos gitara“, - vilioja A. Barniškis-Blėka.

Festivalio organizatoriai visus, bent kiek draugaujančius su muzika, ir norinčius pademonstruoti savo talentą jubiliejinėse „Bliuzo naktyse 2012“, kviečia registruotis iš anksto el. paštu konkursas@galapagai.lt iki birželio 29 d. Lankytojų scena festivalyje startuos šeštadienį, liepos 7 d.

Seniausias tradicijas Lietuvoje turintis vasaros festivalis „Bliuzo naktys“ vyks liepos 6-7 d. Varniuose. Dvi naktis iki aušros bliuzo garsais Lūksto ežero pakrantę užlies gausi tarptautinė kompanija – Čikagos bliuzo tradicijų puoselėtojas, funky blues stiliaus ikona Boney Fields (JAV), žinomas JAV gitaristas ir vokalistas John Mooney su Naujojo Orleano komanda „Bluesiana“, bliuzo ir jam artimų stilių atlikėjai iš įvairių Europos šalių – „Krissy Matthews Band“ (Didžioji Britanija, Lenkija), „Copenhagen Slim“ (Danija), „Dramamama“ (Estija), „Coolmans Report“ (Latvija), „The Road Band“ su Y. Bush (Lietuva, JAV) ir kiti. Legendinį Vudstoką primenančią laisvės atmosferą papildys įvairūs meno, sporto, pramoginiai renginiai ir akcijos, o tradiciniai „jam session“ nenutrūkstamai skambės iki pat paryčių.


Šiame straipsnyje: Bliuzo naktys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių