Prezidentūroje startuos akcija „Knygų Kalėdos“

Ketvirtadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė su vaikais iš įvairų Lietuvos vietų įžiebs pirmąją Kalėdų eglę ir paskelbs akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią.

„Per šias Kalėdas kiekvienas galime grįžti į savo mokyklą. Grįžti ne tuščiomis, o su naujomis ir įdomiomis knygomis. Iš jų Lietuvos vaikai mokysis mąstyti, kurti ir pažinti pasaulį“, – teigė prezidentė.

Antrus metus rengiama akcija šiais metais kviečiama papildyti mokyklų bibliotekas naujomis knygomis. Daugiau nei 1000 šalies mokyklų parengė reikalingiausių knygų sąrašą. Didžiuosiuose šalies knygynuose jau galima įsigyti specialiu akcijos lipduku pažymėtų knygų su 20 proc. nuolaida ir padovanoti mokyklų bibliotekoms.

Ketvirtadienį Prezidentūroje žymūs šalies žmonės prisimins svarbiausią savo vaikystės knygą ir pasidalys įspūdingais pasiekimais, kuriuos įkvėpė knygos. Alpinistas Vladas Vitkauskas pasakos vaikams apie kelionę į Antarktidą, disko metikas Virgilijus Alekna - apie olimpines pergales. Kalėdų pasaką kurs rašytojas Kęstutis Kasparavičius.

Šventės metu šalies vadovė ir vaikų laidų vedėjas Audrius Rakauskas-Gustavas ves mažųjų kodėlčių protų mūšį.

Surengti „Knygų Kalėdas“ pernai įkvėpė 300 vaikų parašytas laiškas, kuriame jie papasakojo, kad labai mėgsta skaityti, tačiau bibliotekose trūksta naujų knygų. Pernai per šią akciją surinkta daugiau nei 17 tūkst. naujų knygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių