Premijomis bus apdovanoti 19 menininkų ir viena įstaiga

Ketvirtadienį Kultūros ministerija premijomis apdovanos 19 kūrėjų ir menininkų ir vieną kultūros įstaigą.

Didžiausią premiją, siekiančią 10010 litų, pelnė viešoji įstaiga Kultūrinių projektų centras už projektą „Kinobusas“. Anot ministerijos, paskatinimo įstaiga verta už geras edukacines programas, puikų darbą su vaikais ir jaunimu.

5070 litų premijas už geras edukacines programas, puikų darbą su vaikais ir jaunimu taip pat gaus dailininkė Irena Mikuličiūtė, tautodailininkė Laimutė Fedosejeva, Šilutės rajono savivaldybės F.Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus vedėja Vita Gerulienė.

5850 litų dydžio Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui skirta Vilniaus universiteto Lietuvių literatūros katedros vedėjai Dainorai Pociūtei-Abukevičienei. Tokio pat dydžio premijos skirtos Stanislovui Žvirgždui, Mariui Burokui ir Andriui Jakučiūnui už publicistinius kūrinius.

Fotomenininkas Klaudijus Driskius bus apdovanotas 5200 litų Balio Buračo fotografijos meno premija.

Žurnalistė Natalija Zverko bus apdovanota 2500 litų premija už tautinę toleranciją.

3640 litų premijomis bus apdovanoti šeši asmenys: Klaipėdos apskrities viešosios  I.Simonaitytės bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Laima Pačebutienė - už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą, Šilutės raj. savivaldybės Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorė Birutė Servienė - už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose, tautosakos pateikėja iš Gervėčių Marija Mažeikienė, tautodailininkas Pranas Kaziūnas, mokytojas Algirdas Kasperavičius - už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą, Lietuvos dailės muziejaus Prano Gudyno restauravimo centro tapybos restauravimo dirbtuvių vedėjas Algimantas Vaineikis - už  muziejininkystės ir muziejų vertybių restauravimo darbus.

Jaunojo kūrėjo premijomis, siekiančiomis 3250 litų, bus apdovanoti kompozitorė Justa Gintvilė Janulytė, pianistas Darius Mažintas ir tapytojas Andrius Zakarauskas.

2340 litų Jaunojo menininko metų debiuto premija skirta vizualaus meno kūrėjai Linai Albrikienei.


Šiame straipsnyje: Kultūros ministerijapremijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Apolinarijus

Apolinarijus portretas
Vajergau kaip nusgandau. Pamislijau kad socialdemokratus uzudraudė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių