Prancūzų dizaineris Jeanas-Paulis Gaultier dirbs Kanų festivalio žiuri

2012 metų Kanų kino festivalio vertinimo komisija jau sudaryta ir joje dirbs prancūzų dizaineris Jeanas-Paulis Gaultier (Žanas Polis Gotjė), trečiadienį per prancūzų televiziją patvirtino festivalio direktorius.

„Turime tradiciją kviesti žmones, kurie, kaip žinome, yra sinefilai, bet nebūtinai yra kino (srities atstovai)“, - „Canal+“ sakė Thierry Fremaux (Tjeri Fremo).

Jis pridūrė, jog šis 60-metis dizaineris, kino entuziastas, kuris jau seniai troško dirbti Kanų devynių vertintojų žiuri, yra tinkamas pasirinkimas dar ir dėl to, kad kūrė kostiumus Pedro Almodovaro filmams.

T.Fremaux taip pat patvirtino, kad vertinimo komisijoje dirbs škotų aktorius Ewanas McGregoras (Evanas Magregoras). Iš pradžių festivalio direktorius vadino jį „škotu su kiltu“, padariusiu „didelį įspūdį Kanuose“, ir tik po to paskelbė pavardę.

Žiuri, kuriai vadovaus italų režisierius Nanni Moretti (Nanis Moretis), taip pat dirbs vokiečių aktorė Diane Kruger (Dianė Kriuger), prancūzų aktorė Emmanuelle Devos (Emanuel Devo), režisierius iš Haičio Raoulis Peckas (Raulis Pekas) ir amerikiečių režisierius Alexanderas Payne'as (Aeksandras Peinas).

Nepaisant daugelio patvirtinimų, T.Fremaux nesakė, kada oficialiai bus paskelbti visi 65-ojo Kanų festivalio vertinimo komisijos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių