Prancūzijos legenda M.Legranas – Vilniuje

Ketvirtadienį Vilniuje, Kongresų rūmuose, su „Maskvos virtuozais“ koncertuos Michelis Legranas (Michel Legrand).

Griausmingai atšventęs savo kūrybinės veiklos 50-metį Las Vego „MGM Grand Garden Arena“, maestro pasiruošęs dovanoti nepaprastą vakarą ir Lietuvos publikai Vilniuje.

Puikios muzikos kūrėjo, pianisto virtuozo, dirigento bei dainininko valiai Vilniaus kongresų rūmuose paklus garsusis Rusijos sotinės kamerinis orkestras „Maskvos virtuozai“.

Maestro M.Legraną Lietuvoje lydi žmona, puiki artistė Katrin Michel.

Maestro švenčia 50 kūrybos metų

Prancūzų kompozitorius, klasikinės ir džiazo muzikos virtuozas, dirigentas M.Legranas yra sukūręs muziką daugiau nei 200 kino filmų, rašo muziką miuziklams, įrašė daugiau nei 100 albumų, buvo įvertintas 3 „Oskarais“ bei 5 „Grammy“ nominacijoje „Geriausia muzika“ ir dar ilgas sąrašas nominacijų bei apdovanojimų puošia kompozitoriaus biografiją. Maestro dirbo su Franku Sinatra, Šarliu Aznavuru, Barbara Streisand, Luiza Minelli ir kitais ryškiausiais atlikėjais.

Būdamas 20-ies M.Legranas subūrė savo orkestrą ir pradėjo savo, kaip kompozitoriaus kūrybinį kelią. Jis pradėjo kurti dainas, muziką Rolano Peti baleto trupės spektakliams. Būdamas 23-ejų Maestro pristatė savo pirmąjį albumą „Aš myliu Paryžių“ (I love Paris), kuris iškart tapo instrumentinės muzikos bestseleriu.

Tikroji šlovė M.Legraną pasiekė 1960-aisiais, kai jis sukūrė muziką Žako Demi kino filmams „Šerburo lietsargiai“ ir „Merginos iš Rošforo“.

M.Legranas – gyvoji Prancūzijos legenda. Skambant jo muzikai žmonės įsimyli, bučiuojasi ir svajoja apie laimingą ateitį! Tai šiuolaikinis kompozitorius, kuriam „niekas muzikoje nesvetima“. Jo profesionalumas pakylėja lengvąją muziką lig aukščiausių viršūnių ir tuo pačiu padaro prieinamas sudėtingiausias klasikinių, simfoninių veikalų partitūras eiliniam klausytojui.

2010-iejii Prancūzijoje paskelbti M.Legrano metais ir sutampa su kompozitoriaus kūrybinės veiklos 50-mečiu.

Paklaustas apie kūrybą jis atsakė trumpai: „Nėra mano kūrybos retrospektyvos dėl vienos labai parastos priežasties – mano karjera dar nesibaigė. Aš labai aktyvus. Rašau keletą naujų kūrinių ir turiu daug naujų projektų. Nekalbėkite apie mano praeities karjerą, ateityje aš padarysiu daug daugiau“.

Su geriausiais pasaulyje „Maskvos virtuozais“

Pasaulyje pripažintas geriausiu, kamerinis orkestras „Maskvos virtuozai“ Vilniaus publikai labai gerai pažįstamas ir užsitarnavęs ypatingą palankumą. Jis visada laukiamas. Jau spėjome pamėgti šį orkestrą už unikalią muzikavimo manierą, nepriekaištingą profesionalumą ir kiekvieną kartą sukuriamą nepakartojamą koncerto atmosferą. Jau 30 metų orkestrui vadovauja maestro Vladimiras Spivakovas. Būtent jo genialumo, 30 metų darbo su orkestru rezultato dėka lig šių dienų „Maskvos virtuozams“ leidžiama vadintis geriausiu kameriniu orkestru pasaulyje.

Prabėgo metai nuo tragiškų įvykių, kuomet buvo sumušti net du orkestro muzikantai. 2008 metų gruodį Greorgijų Tsay ir Denisą Šulginą apiplėšė ir smarkiai sumušė rankas (abu muzikantai – smuikininkai). Buvo daug įvairių užpuolimo versijų: apiplėšimas, konkurencija, rasiniai išpuoliai, tačiau nė vienas taip ir nepasitvirtino. Orkestras, švęsdamas savo 30 metų jubiliejų, koncertavo be šių dviejų smuikininkų.

Bet dabar į koncertinį turą kartu su maestro M.Legranu išvyko visi orkestro „Maskvos virtuozai“muzikantai. Orkestras labai džiaugiasi, kad pagaliau kolegos galėjo prisijungti prie jų, kad orkestras grieš visos sudėties ir dovanos puikias akimirkas ištikimiems klausytojams.

Koncerte Vilniuje skambės populiariausi M.Legrano kūriniai: „Watch What happened“, „La Valse des Lilas“, „You Must Believe In Spring“, „What Are You Doing The Rest Of Your Life?“, „Dingo Lament“, „Dingo Rock“, „I Will Say Goodbye“, „Yentl“, „Ray Blues“, „Un Parfum de Fin du Monde“, „Family Fugue“, „Summer 42“, „Les Parapluie de Cherbourg“, „The Windmills of Your Mind“.

Klausytojų laukia įspūdingas, originalus ir ryškus pasirodymas, žadėjo koncerto organizatoriai iš vilniečių kompanijos „Rexus“.


Šiame straipsnyje: koncertaiMišelis Legranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių