„Pragaro virtuvės“ žvaigždė - daugiausiai uždirbantis virėjas JAV

Pasaulyje 24 restoranus valdantis, 11 „Michelin“ žvaigždučių pelnęs, daug kulinarijos knygų parašęs ir įvairiuose televizijos projektuose dalyvaujantis Gordonas Ramsay yra daugiausiai Jungtinėse Valstijose uždirbantis virėjas, kurio visos metinės pajamos siekia 38 mln. dolerių, rodo tinklalapio Forbes.com paskelbtas naujas sąrašas.

Škotijoje gimęs G.Ramsey, gerai žinomas JAV televizijos žiūrovams dėl savo kandžių pastabų televizijos laidose „Vyriausiasis virėjas“ (Master Chef) ir „Pragaro virtuvė“ (Hell's Kitchen), pranoko Rachael Ray, kuri per metus iki 2012-ųjų birželio uždirbo apie 25 mln. dolerių iš savo televizijos šou, žurnalų ir kulinarijos knygų.

Tuo tarpu Austrijoje gimęs Wolfgangas Puckas, kuris iš savo 20 restoranų uždirbo 20 mln. dolerių, liko trečias tarp daugiausiai uždirbančių virėjų, kurių daugelis savo veikla daugiausiai užsiima Jungtinėse Valstijose. Pats W.Puckas dirba Kalifornijoje.

„Jų veikla labai įvairi, - sako Forbes.com atstovė Dorothy Pomerantz. - Tarp jų nėra nei vieno, kuris vien valdytų restoranus. Televizija - didžiulis veiksnys kopiant į šį sąrašą, nes jie daug daugiau pinigų uždirba iš televizijos negu iš savo restoranų.“

Į šio sąrašo aukščiausiąjį penketuką pateko iš JAV pietuose dirbanti Paula Deen, kritikuojama dėl savo receptų, kuriuose siūloma naudoti daug riebalų, cukraus ir druskos, taip pat dėl to, jog tapo vienos farmacijos bendrovės atstove po to, kai jai buvo diagnozuotas 2-ojo tipo cukrinis diabetas. Į penketuką pateko ir Mario Batali - kartu su kitais valdantis daugiau nei 12 restoranų ir dalyvaujantis televizijos laidose „Kramtalas“ (The Chew).

P.Deen per metus uždirbo 17 mln., o M.Batali - 13 mln. dolerių.

Iš maisto daug uždirba ne vien garsūs virėjai: kai kurie restoranai taip pat gavo didžiules pajamas.

Bobui Chinnui priklausantis restoranas „Crab House“ Ilinojaus mieste Vilinge uždirbo apie 24 mln. dolerių, neįskaičiuojant pajamų iš parduotų alkoholinių gėrimų. Ši maitinimo įstaiga pripažinta daugiausiai uždirbusiu restoranu Jungtinėse Valstijose.

Nuo jo nedaug atsiliko 23,5 mln. dolerių uždirbęs restoranas „The Grill on Main“, įsikūręs Masačusetso mieste Edgartaune, taip pat nuo 1966 metų Niujorke veikiantis restoranas „Sparks Steak House“, kuriam per metus nubyrėjo 23 mln. dolerių.

„Šis sąrašas neįprastas, - sakė D.Pomerantz. - Mes vertiname tik maisto, o ne alkoholio pardavimus. Tai atskiri (maitinimo tinklams nepriklausantys) restoranai, todėl kai kurios įstaigos atkrenta.“


Šiame straipsnyje: Gordonas Ramsayvirėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių