Praėjusiųjų metų LNK Gerumo diena pripažinta Lietuvos rekordu

Agentūra „Factum“ per praėjusią Gerumo dieną Lietuvos žmonių suaukotą sumą, 3 milijonus 122 tūkstančius 76 litus ir 64 centus, pripažino Lietuvos rekordu. Ši suma bus įrašyta rekordų knygoje kaip didžiausia labdara Lietuvoje.

„Tai ką padarė Lietuvos žmonės, yra fantastiška, tai gerumo triumfas, stebuklas. Toks Lietuvos žmonių gerumas įkvepia naujiems darbams“, - sako 2010-ųjų Gerumo dieną rengianti TV prodiuserė Laura Paukštė.

Lietuvos rekordo diplomas bus įteiktas šių metų Gerumo dienos transliacijos metu, kuri vyks penktadienį, kovo 12-ąją.

LNK rengtas labdaros telemaratonas praėjusiais metais buvo skirtas kovai su vėžiu, o Lietuvos žmonių suaukoti pinigai skirti didžiausioms onkologines ligas gydančioms ligoninėms.

Vilniaus universiteto Onkologijos institutą pasiekė  1 114 542. 07 litų suma. Už ją institutas įsigijo naujos kartos modernų echoskopą, kuris pagerins onkologinių susirgimų diagnostiką.

„Su naujuoju, už Lietuvos žmonių suaukotus pinigus nupirktu echoskopu diagnostika bus visai kitokio lygio: tikslesnė, o gydymas - efektyvesnis.  Naujasis aparatas pagerins krūtų, skydliaukės, prostatos ir kitų vidaus organų piktybinių navikų diagnostiką. Be diagnostinės paskirties, echoskopas bus naudojamas atlikti sudėtingas intervencines procedūras, sunaikinant vėžio metastazes kepenyse, piktybinius navikus inkstuose ir kituose organuose“, - sako Onkologijos instituto gydytojas radiologas Mantas Trakymas.

Kauno medicinos universiteto klinikoms suaukota 1 048 361.08 Lt. Daugiausia lėšų skirta naujos gydymo spinduliais įrangos, dinaminio moduliuoto intensyvumo komplektui, įsigyti. Taip pat nupirkti  mikroimpulsinis lazerinis fotokoaguliatorius onkologinių ligų gydymui, tūrinės pompos, švirkštinės pompos, stovai infuzijoms, monitoriai , sėdimi ir gulimi vežimėliai.

Klaipėdos universitetinė ligoninė už 635 363.84 Lt nupirko įrangos ginekologinėms laparaskopijos operacijom atlikti.  Vilniaus universiteto vaikų ligoninė už 323 809.65 Lt įsigijo medicinės aparatūros Vaikų onkohematologijos centrui.

Šiemet LNK Gerumo diena taps gerumo savaite. Kovo 12-ąją rengiama  „Gerumo diena“ šiemet trečią kartą iš eilės bus skiriamas kovai su vėžiu.

Vėžys - vienas didžiausių šių laikų žmonijos priešų, tai maras, kuris negailestingai iš tėvų atima vaikus, iš vaikų - tėvus, iš visuomenės - talentingus, ambicingus žmones. Sergamumas vėžiu didėja, bet sykiu su kiekviena diena didėja ir viltis, kad ši liga bus išgydoma.

Pirmieji gerumo savaitę šiemet pradėjo populiarieji „Žvaigždžių duetai“, jų metu Gerumo dienai paaukota 800 tūkstančių litų.

Gerumo dienos kulminacija ir Gerumo sparnų  įteikimo ceremonija vyks penktadienį, nuo 17 val., per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių