Populiarusis Loraksas atkeliauja į Lietuvą

Kultiniais tapusių animacinių filmų „Ledynmetis“ ir „Bjaurusis aš“ kūrėjai pristato naujausią savo darbą – ryškiaspalvį, optimistinį ir labai nuotaikingą animacinį filmą visai šeimai „Loraksas“ (orig. „Dr. Seuss' The Lorax“, 2012).

Ūsuotas niurzga Loraksas – Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Didžiojoje Britanijoje vaikų itin mėgstamas personažas, tapęs daugybės vaikiškų knygelių, komiksų, dainelių, televizijos serialų vaikams ir pasakų herojumi. 1971-aisiais sukurtas Loraksas jau daugybę metų nepalieka populiariausių vaikų pasakų veikėjų sąrašų.

Geltonojo ūsočiaus tėtis - vaikų rašytojas, poetas ir animatorius Dr. Seuss, parašęs tokius daugeliui girdėtus pasakojimus kaip „Hortonas“ ir „Kaip Grinčas Kalėdas vogė“.
Animacinio filmo režisieriai, Chrisas Renaudas ir Kyle Balda pasakoja, jog vartotojiškai visuomenei jie norėjo visiems suprantama animacijos kalba parodyti Žemės gyventojų tykančias gamtosaugos problemas ir žmogaus veiklos padarinius gamtai.

„Tikiuosi, bent dalį kino žiūrovų „Loraksas“ privers apmąstyti savo poelgius ir galbūt pakeisti gyvenimo būdą“,- pasakojo Kyle Balda, o Chrisas Renaudas teigė, jog tokiu atveju jie būtų pasiekę savo tikslą.

Anglų kalba animacinį filmą įgarsino jaunosios kino ir muzikos žvaigždės Zacas Efronas ir Taylor Swift, kino senbuvė Betty White bei garsusis Danny DeVito.

Charizmatiškojo Danny DeVito įgarsintą Loraksą galės išgirsti ne tik anglakalbių šalių, tačiau ir Rusijos kino žiūrovai. Pirmąkart šalies istorijoje animacinį filmą rusų kalba įgarsins kino žvaigždė iš Vakarų.

Nors aktorius ir nemoka rusų kalbos, tačiau atsakingai išmoko kelias frazes, kurias ištarė dubliuojant animacinį filmą, tad kaimyninės šalies kino žiūrovai turi rimtą priežastį džiūgauti ir nekantriai laukti Lorakso pasirodymo didžiuosiuose kino ekranuose. Ne mažesnis malonumas animacinio filmo peržiūros metu laukia ir Lietuvos kino žiūrovų – lietuviškai Loraksą įgarsins unikalaus, šaižiai saldaus balso savininkas, nenustygstantis linksmuolis, aktorius Sigutis Jačėnas.

Netolimoje ateityje telieka paspausti mygtuką ir pasaulis keičiasi vos tik tau panorėjus – po langais išdygsta dirbtiniai medžiai su spalvotomis lemputėmis vietoj lapų ir žiedų, dirbtinėse gėlėse dūzgia dirbtinės bitės, o krūmą galima tiesiog prisipūsti. Jokių šiukšlių, jokio fizinio darbo. Vienintelė smulkmena – visos nežemiškos svajonės tėra plastiko kūriniai. Tačiau juk ne veltui sakoma, kad meilė nemato jos tykančių kliūčių.

Vos vienas mylimosios Odrės (akt. Adelė Teresiūtė) noras – pamatyti tikrą medį ir dvylikametis Tedas (įg. Dainius Jankauskas) leidžiasi į paieškų kupiną kelionę. Čia jis ir išgirsta apie ūsuotąjį miškų sargą, medžių užkalbėtoją – niurzgą Loraksą (įg. Sigutis Jačėnas), kurio saugomai miško karalystei grėsmę kelia piktadarys medkirtys.

Lietuviškai įgarsintas animacinis 3D filmas visai šeimai kino ekranus pasieks jau kovo 16 dieną. Lietuvių kalba animacinį filmą įgarsina Sigutis Jačėnas, Dainius Jankauskas, Adelė Teresiūtė, Vainius Sodeika, Lina Budzeikaitė, Darius Meškauskas, Vaidotas Žitkus, Vaidas Martinaitis, Dalius Skamarakas, Agnė Šataitė, Airida Gintautaitė, Paulius Tamolė.


Šiame straipsnyje: Loraksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jokubas

jokubas portretas
vksuayrfuyystwsfytyfdFY FRHFXTHFSDCXUDSJHAJAJGSDUJCHDGXFASDXFDGDGGDG DDVGVSHHX YGTSGTSGDFFDFDDFDSFSTFDRRWT VS SSFFAGTFAFSF S AGTSGTSDFEW ATGSDAAASEW FSAFSGSFSFSSFSFSFSF Z SFSFSFFSFSFSF SCSCSVSS SFVSVSSSVSVSVSFWS SSVGFSFVSFFSFS SSSVSVSVSVSVSVSVVSVSVSSVVSVSVVSSVSVSVVSSVVS
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių