Politologai: norėdami išlikti politikoje LiCS turės šlietis prie kitų

Politologai mano, kad Artūro Meliano išrinkimas Liberalų ir centro sąjungos pirmininku šio partijos perspektyvų nekeičia, o norint išlikti politikoje, liberalcentristams reikės jungtis su kitomis partijomis.

„Naujasis pirmininkas nėra iš tų labai garsių ar galinčių keisti partijos veidą politikų“, - BNS šeštadienį sakė Vilniaus universtiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) docentas Tomas Janeliūnas.

„Greičiausiai partija ieškos galimybių įsilieti į didesnes partijas. (...) Savarankiškai šita partija neturi daug perspektyvų“, - teigė jis.

Pasak jo, liberalcentristus gali būti bandoma įtraukti į „naują politinį darinį“ jungiantis Darbo partijai su „Tvarka ir teisingumu“.

Kitas TSPMI atstovas Alvidas Lukošaitis, kalbėdamas apie LiCS perpsektyvas, sakė, kad „viskas veda į apsisprendimą kažkur šlietis, glaustis“.

„Manau, kad viskas yra pribrendę, jog jie turėtų pabaigti savo improvizaciją vienu instrumentu tylinčiame liberalų orkestre. Jei dar nori kokį dūžį lėkštėmis atlikti arba įsikalti paskutinę vinį į karstą, tai tegu dar sudalyvauja savivaldybių rinkimuose, ir, manau, tuo viskas pasibaigtų“, - teigė politologas.

Pasak A.Lukošaičio, liberalios partijos turėtų „pabaigti ambicijų karus ir susijungti draugėn“.

„Manau, kad laikas tokiam žingsniui, tokiam apsisprendimui yra pribrendęs“, - sakė jis.

Tačiau T.Janeliūnas abejojo, ar Liberalų sąjūdis artimiausioje ateityje bus linkęs formaliai jungtis su liberalcentristais.

„Liberalų sąjūdis, manau, gana aiškiai pasakė, kad jie neketina daryti formalaus partijų susivienijimo, o tikisi, kad atsiri nariai iš LiCS pereis į Liberalų sąjūdį. Toks pasirinkimas iš Liberalų sąjūdžio pusės yra logiškas, nes jie šiuo metu yra gerokai populiaresnė partija ir gali pritraukti tiek liberalių pažiūrų politikus, tiek rinkėjus“, - teigė jis.

Ankstesnės kadencijos Seime LiCS priklausė valdančiajai koalicijai. Pernai spalį per Seimo rinkimus partija neįveikė privalomo 5 proc. barjero, surinko 2,06 proc. balsų. Dabartiniame parlamente ji neturi nė vieno atstovo.

Šeštadienį naujuoju LiCS pirmininku buvo išrinktas buvęs vidaus reikalų ministras A.Melianas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Primenu

Primenu portretas
Partija buvo viena, jos išsiskyrė dėl Zuoko skandalo. Kas nenorėjo būti kartu su "abonentu" vienoje partijoje įkūrė kitą, taip jos skilo.

Melianas ir Garliava

Melianas ir Garliava portretas
Melianas...Čia tas,kuris palaimino Garliavos šturmą?! Na,manau,kad tada Kaune daugintis šiai partijai - jokių perspektyvų.

Zinantis

Zinantis portretas
Su liberalų sąjudžiu, po Masiulio "iniciatyvos", gali jungtis tik pederastai! Ir kartu jieLietuvoje turės 4 proc. reitinga!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių