A. Pogrebnojus: lietuviški patiekalai asocijuojasi su pigumu

Nors liaudyje cepelinais vadinami didžkukuliai nėra autentiškas lietuviškas patiekalas, ko gero, nė vienas lietuvis neįsivaizduoja gyvenimo be jų.

Lietuviškų patiekalų restorano savininkas Vytenis Urba neslepia, kad cepelinai – populiariausias patiekalas, kurio būtinai ragauja ir lietuviai, ir iš užsienio atvykę svečiai.

„Didžkukulių parduodame tūkstančius porcijų“, - prisipažino verslininkas.

Tačiau  garsus dizaineris Aleksandras Pogrebnojus tikrai nėra cepelinų gerbėjas ir nė neprisimena, kada paskutinį kartą juos valgė.

„Lietuviški patiekalai asocijuojasi su piguma – už kelis litus prisidrožei bulvių ir esi sotus visą dieną. Žinoma, kol žmonės tai valgys, tol restoranai gamins“, - įsitikinęs A. Pogrebnojus.

Tačiau, anot dizainerio, vis daugiau lietuvių išvažiuoja į kitas šalis, pažįsta jų kultūrą, valgymo įpročius ir po truputį keičiasi.

„Cepelinų valgytojų jau dabar mažėja ir, tikrai mažės“, - neabejojo Aleksandras. Kas, anot jo, galėtų išgelbėti lietuvišką virtuvę ir kokie liaudiški patiekalai jam labiausiai patinka sužinosite intriguojančioje pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ – trečiadienį, 18.45 val. per Lietuvos ryto TV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi kokia svarbi

oi kokia svarbi portretas
tautai,to ruskio nuomuonė

lietuvis

lietuvis portretas
o pagrabnojus asocijuojasi su debilu
VISI KOMENTARAI 2
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių