Poezijos festivalyje skambės koncertai anapilin išėjusiems dainiams

Vilniaus mokytojų namuose pradedamas dešimtasis savaitę truksiantis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“.

Kaip skelbiama organizatorių pranešime žiniasklaidai, festivalyje – virš 30 koncertų įvairiuose Lietuvos miestuose, Lenkijoje ir Latvijoje. Čia pasirodys ne tik lietuviai, bet ir 27 svečiai iš užsienio – Baltarusijos, Brazilijos, Farerų salų, Prancūzijos ir kitų šalių.

„Žinoma, ne kiekybė lemia festivalio svorį ir jo kokybę, tačiau mūsų tikslas – pasiekti kiek įmanoma daugiau klausytojų. Ir į regionus važiuojame ne vien tam, kad galėtumėme patys pasirodyti, bet norėdami atokesnių Lietuvos miestelių žmones supažindinti su šio žanro nacionaline klasika, jaunais atlikėjais ir pristatyti svečius iš užsienio. Kad ir kaip būtų, šis žanras išlieka labiau specifinis. Žmonės žino kai kurias pavardes, tačiau nebūtinai tas pavardes susieja su dainuojamąja poezija“, – teigia festivalio vadovas Juozas Žitkauskas.

Pirmoji mintis surengti šį festivalį kilo 2001 m., bet idėją kartu su aktoriumi Gediminu Storpirščiu realizuoti pavyko tik 2003 metais. Festivaliui buvo nelengva atrasti savo vietą kultūrinių renginių kalendoriuje, dėl to pasirinkta optimali data – spalio trečia savaitė. Visgi Vilniaus mokytojų namų organizuojam tarptautiniam dainuojamosios festivaliui pavyko atrasti savo klausytojus – šiemet jis jubiliejinis.

„Mūsų festivalio lankytojai – tai žmonės, pavargę nuo kasdienybės purvo ir dažniausiai šėlstantys ne judesiais, o savo vidine rimtimi“, – pastebi J. Žitkauskas.

Be koncertų įvairiose vietovėse ir pagrindinių koncertų Vilniuje bus surengti du specialūs koncertai, skirti paminėti išėjusiems. Spalio 16 d. (antradienį) 18 val. Vilniaus mokytojų namų Didžiojoje salėje vyks vakaras – koncertas „Jie dalyvavo festivalyje...“, skirtas anapilin išėjusiems festivalio „Tai – aš“ dalyviams: Vytautui Kernagiui, Sauliui Mykolaičiui, Valdžiui Aleksaičiui, Sigitui Gedai, Olafui Stenstad, Kallei Zwilgmeyriui, Zigmarsui Kristsonsui ir Plamenui Stavrev. Nemokamame renginyje dalyvaus Veronika Povilionienė, Algirdas Klova, Gediminas Storpirštis, Domantas Razasukas, Andrius Kulikauskas ir svečiai iš užsienio.

Kitas renginys – spalio 20 d. (šeštadienį) 20 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje koncertas „Dainos“ teatras atgimsta“, skirtas Vytautui Kernagiui atminti. Koncerte pasirodys Andriaus Kulikausko vienkartinė grupė, Aidas Giniotis, Gediminas ir Ainis Storpirščiai, Saulius Bareikis, Virgis Stakėnas ir Indrė Dirgėlaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių